On olemassa myös seksittömiä tapoja kokea samankaltaista mielihyvää kuin seksin aikana.

Hekuman huipun voi saavuttaa lukuisilla seksuaalisilla tavoilla eikä siihen välttämättä tarvita edes yhdyntää; se voi onnistua jopa vain koskettelemalla nännejä. Tämän lisäksi orgasmin voi saada myös täysin ilman minkäänlaisia seksuaalisia tekoja.

Shape listasi neljä yllättävää tapaa laueta seksittömästi.

1. Unessa

REM-unen aikana naisen sukuelimet voivat laajentua ja kostua, mikä voi johtaa orgasmiin.

”Näihin orgasmeihin yleensä liittyy eroottisia unia, mutta sitä voi tapahtua myös muunkinlaisten unien aikana”, psykiatri ja seksiterapeutti Barbara Bartlik sanoo.

Voit lukea lisää unen aikana saaduista naisten orgasmeista täältä.

2. Treenin aikana

Kuntoilun aiheuttamaa orgasmia tutkitaan edelleen. Muutama vuosi sitten julkaistiin merkittävä tutkimus aiheesta, minkä mukaan vatsalihasliikkeet, kiipeily ja painonnosto ovat yleisimpiä kuntoilumuotoja, jotka voivat aiheuttaa orgasmin. Kuntoilun aiheuttamaa seksuaalista nautintoa on raportoitu myös pyöräilyn/spinningin aikana.

3. Ajattelemalla

Seksivalmentaja Barbara Carrellas väittää, että itsensä voi ajatella hekuman huipulle asti tai ajatella laukeamaan syvään hengittämisen ja lantionpohjan lihasten harjoituksen avulla.

4. Kuiskaamalla

Shapen mukaan neljäs tapa kiistanalainen, mutta jotkut ovat väittäneet kuiskaamisen tai kynsien naputtelun aiheuttavan miellyttävää kihelmöintiä tai ASMR:ää eli autonomous sensory meridian response. Kihelmöintiin voi liittyä eufoorisia tunteita tai rentoutumista, mikä on saanut osan nimeämään kokemuksen ”brain-gasmiksi”, aivo-orgasmiksi vapaasti käännettynä.

Lähde: Shape