Oletko sinäkin miettinyt, miksi japanilaiset naiset näyttävät paljon nuoremmilta ja pysyvät solakkana?

Japanilaiset naiset tunnetaan sirosta kropasta, kiiltävistä hiuksista ja nuorekkaasta ihosta. Suurin osatekijä näihin on heidän ruokatottumuksena ja -tapansa. Nämä viisi asiaa ovat salaisuus nuorekkaampaan ulkonäköön ja kevyempään kehoon.

Runsaasti vihanneksia

Perinteinen japanilainen ruokavalio on terveellinen ja monipuolinen. Siinä on runsaasti vihanneksia ja kasviksia, jotka ovat täynnä ravinteita ja sisältävät paljon antioksidantteja, jotka voivat estää sairauksia ja parantaa yleistä terveyttä. Japanissa käytetään paljon mm. parsakaalia, kukkakaalia, lehtikaalia, ruusukaalia ja kiinankaalia, jotka sisältävät runsaasti ravinteita, C-vitamiinia ja ravintokuitua. Lisäksi kasvisten kypsennystavalla on paljon merkitystä: kevyt höyrytys on hyvä tapa valmistaa vihanneksia menettämättä niiden ravinteita.

Suuria määriä mereneläviä

Suurin osa meistä tietää, että japanilaiseen ruokavalioon liittyy olennaisesti erilaisten merenelävien, erityisesti kalan nauttiminen suurina määrinä. Kala sisältää korkealaatuista proteiinia, omega-3-rasvahappoja ja monia muita tärkeitä ravintoaineita, jotka ovat välttämättömiä keholle. Esimerkiksi omega-3-rasvahappojen on osoitettu vähentävän ylimääräistä rasvaa kehossa, erityisesti vatsarasvaa ja parantavan aivojen ja sydämen terveyttä. Lisäksi omega-3 rasvahapot voivat auttaa estämään ennenaikaista vanhenemista ja suojaamaan ihoa auringon aiheuttamilta vaurioilta. Omega-3-rasvahapot tunnetusti lisäävät myös hiusten kiiltoa.

 Vähemmän punaista lihaa

Japanilaiset syövät vähemmän punaista lihaa, joka sisältää runsaasti tyydyttyneitä rasvoja, jotka nostavat veren kolesterolitasoa ja lisäävät sydänsairauksien ja aivohalvauksen riskiä. Myös monet rasvaiset elintarvikkeet, kuten leivonnaiset, pizza ja paistetut ruoat, sisältävät suuria määriä tyydyttyneitä rasvoja, jotka voivat lisätä ruokavalion energiapitoisuutta ja aiheuttaa ylipainoa.

Lisää vihreää teetä

On käynyt ilmi, että vihreä tee on hyvin suosittu juoma Japanissa ja tiedossa jo yleisesti onkin tämän juoman valtavat terveysvaikutukset. Vihreä tee on täynnä antioksidantteja, jotka voivat suojata useilta sairauksilta, mm. syövältä ja eliminoida ylimääräistä rasvaa kehossa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että vihreä tee voi lisätä painonpudotusta, erityisesti vähentämällä vaarallisen vatsarasvan määrää.

Lisäksi lasillinen vettä heti heräämisen jälkeen on rituaali usealle japanilaiselle naiselle. Tämä tapa on yhdistetty moniin etuihin, aina ruoansulatuskanavan puhdistuksesta, ihon hyvinvointiin saakka.

Pienemmät ruoka-annokset

Japanissa ruoka tarjoillaan yleensä pienillä lautasilla ja kulhoissa yhden suuren lautasen sijaan. Tutkimukset ovat osoittaneet, että silloin kun ruokaa on enemmän tarjolla, sitä syödään myös enemmän, olipa nälkä minkä asteista tahansa. Illinoisin yliopiston Urbana-Champaignin tutkijat havaitsivat, että ihmiset syövät jopa 45 prosenttia enemmän ruokaa, kun sitä tarjoillaan suurempana annoksena. Sanotaan, että japanilaiset suhtautuvat yleensä terveellisesti ruokaan ja syömiseen. Heillä on tapana syödä, kunnes he ovat 80 prosenttia täynnä, ja tätä terveellistä käytäntöä opetetaan myös lapsille nuoresta iästä lähtien. Annoksen hallinnan edut liittyvät vahvasti painonhallintaan ja lisäksi muuhun terveyteen.

Jaa eteenpäin nämä nuorekkaan ja hoikan kehon salaisuudet!

Lähde: Times Now News