Työhaastattelun voi mokata helposti, jos vaatteet ovat vääränlaiset.

Vaikka se saattaisikin kuulostaa oudolta, ulkonäkösi voi olla työhaastattelussa se yksi pieni asia, joka ratkaisee, saatko paikan vai et.

Tällä en tarkoita, että sinun pitäisi olla huippumallilta näyttävä misu, vaan pikemminkin ideana on se, että näytät siistiltä, huolitellulta ja miellyttävältä.

Aivan kuten missä tahansa muuallakin, se, miten pukeudumme, määrittää sen, miten ihmiset suhtautuvat meihin, eikä henkilöstöosasto ole poikkeus.

Siksi on niin tärkeää suunnitella asumme yhtä huolellisesti kuin ansioluettelomme, jos haluamme saada hakemamme työpaikan. Ota siis mallia seuraavista vinkeistä, jos sinulla on työhaastattelu tulossa.

  1. Älä pukeudu paljastavasti, eli jätä tissitopit, minihameet ja verkkosukkikset kotiin.
  2. Klassinen pukeutuminen on aina hyvä valinta. Valitse esimerkiksi siistit, tummat housut ja valkoinen, hyvin istuva kauluspaita. Jos työpaikka on rennompi, valitse tummat farkut ja siisti, pitkähihainen t-paita tai neule.
  3. Myös mekko tai hame voi olla hyvä vaihtoehto, kunhan se ei ole liian lyhyt.
  4. Mieti aina asu työpaikan mukaan, ja mieti esimerkiksi yrityksen arvoja. Jos yritys korostaa vaikkapa vastuullisuutta ja ympäristöarvoja, ei kannata pukeutua pikamuotiin haastattelua varten.
  5. Älä unohda myös muuta ulkonäköä vaatteiden lisäksi. Varmista siis ehdottomasti, että hiuksesi ovat puhtaat, kynnet siistit, tuoksusi on raikas ja meikki mahdollisimman luonnollinen.

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: All Women’s Talk