5 luonnollista tapaa hoitaa kuukautiskramppeja – lue vinkit

Jos et halua popsia särkylääkkeitä, kokeile näitä kikkoja.

Kuukautiskivut ja -krampit saavat monet napsimaan särkylääkkeitä oloaan helpottaakseen, mutta ne eivät onneksi ole ainoa vaihtoehto kivun lievittämiseksi. Kramppeja voi hoitaa myös luonnollisemmin keinoin.

Seuraavan kerran, kun ”punainen aalto” saapuu, koeta jotain näistä luonnollisemmista tavoista parantaaksesi oloasi.

1. Kuuma kylpy tai suihku

Kuukautiskivut, jos mitkä, ovat oiva syy ottaa kuuma, höyryinen suihku tai loikoilla kylvyssä, jos kodistasi löytyy amme. Lämpö tuo verenkiertoa lantion alueelle ja se auttaa rentouttamaan kramppeja aiheuttavia lihaksia.

2. Lämmintä vatsalle

Kylvyssä tai suihkussa ei voi viettää koko päivää, joten hyvä lisäapu on laittaa esimerkiksi kuumavesipullo alavatsan päälle lievittämään kipua.

3. Kuntoile

Kunnon hiet aikaan saava sessio vääntää käyntiin mielialaa tehostavien endorfiinien tuotannon, mikä voi auttaa estämään kramppikipuja. Liikunta auttaa kuukautiskipuihin sillä hetkellä, mutta se voi myös vähentää kramppien voimakkuutta tai estää niiden syntyä ylipäänsä. Hyvä idea voikin olla lisätä kuntoilua viikkoa ennen kuukautisten alkua ja säännöllisesti kuntoilevat naiset ovat usein kertoneet parannusta tapahtuneen kramppien suhteen.

4. Saavuta orgasmi

Ei ole täysin selvää, miksi se auttaa, mutta monet naiset ovat kertoneet orgasmin lievittäneen kipuja. Kannattaa siis kokeilla joko yksin tai kumppanin kanssa, onko siitä apua sinullekin.

5. Juo inkivääri- tai kaneliteetä

Mikä tahansa lämmin neste voi vähentää vähän kramppituskaa, mutta näiden kahden juoman kohdalla mauste on se salaisuus. Inkiväärillä on pitkä historia luonnollisena kivunlievittäjänä ja kaneli auttaa vähentämään kohdun kouristuksia, jotka aiheuttava kramppeja.

Lähde: Women’s Health


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.