5 kauneusmyyttiä, jotka eivät ole totta – uskotko sinä näihin?

Kaikki kauneusmyytit eivät pidä paikkaansa eikä niitä pitäisi noudattaa kuin sääntöjä.

Useat saattavat uskoa villeihinkin kauneusmyytteihin, jotka leviävät esimerkiksi äidiltä tyttärelle tai sosiaalisen median kautta. Osa niistä kuitenkin on nimensä mukaisesti vain myyttejä.

Alle on listattu viisi kauneusmyyttiä, jotka eivät kuitenkaan pidä paikkaansa.

1. Sheivaus saa ihokarvat kasvamaan takaisin paksumpina

Monet saattavat ajatella ihokarvojen kasvavan paksumpina takaisin joka kerta, kun ne höylää pois, mutta niin ei oikeasti ole. Karvat vain vaikuttavat lyhyemmiltä ja hieman enemmän sänkiseltä, joka saa ne vaikuttamaan paksummilta kuin ne oikeasti sheivauskertojen välissä ovat.

2. Ripsivärin pumppaaminen kannattaa

Saatat ajatella saavasi enemmän ainetta harjaan, mutta ripsiväriputkiloon pääsee enemmän ilmaa ja se kuivuu nopeammin kuin sen pitäisi. Tämä johtaa kuiviin, hilseileviin ripisiin ja bakteereja pääsee putkiloon. Pumppaamisen sijaan pyöräytä harjaosaa putkilossa saadaksesi enemmän ripsiväriä tarttumaan siihen.

3. Jos käytät kuumia välineitä hiuksiisi satunnaisesti, et tarvitse kuumuudelta suojaavia aineita

Huolimatta siitä kuinka usein käytät kuumuudella muotoilevia laitteita hiuksiisi, sinun pitäisi aina käyttää kuumuudelta suojaavaa ainetta.

4. Meikkaaminen päivittäin ei ole hyväksi iholle

Vaikka suuren meikkimäärän laittaminen kasvoille voi olla vaivalloista iholle, jatkuva meikkien käyttö ei kuitenkaan tee ihosta huonompaa. Päivä ilman meikkiä tuntuu upealta, mutta oikea syyllinen ihovaurioihin ei ole jatkuva meikkien pois pesu vaan niiden jättäminen kasvoille yön yli.

5. Shampoo tottuu hiuksiin, eikä enää toimi

Vaikka onkin hyvä välillä vaihtaa hiustuotteita, se ei ole täysin tarpeellista. Jos hiukset tuntuvat litteiltä, kuivilta tai vaurioituneilta tietyn merkin jatkuvan käytön jälkeen, älä syytä shampoota. Yleensä ongelma johtuu hiuksiin kerääntyneistä muista tuotteista, kuten hiuslakoista ja seerumeista. Jos niin tapahtuu, käytä syväpuhdistavaa shampoota kerran viikossa ja jatka muuten säännöllisellä hiustenpesutavallasi.

Katso lisää kauneusmyyttejä Women’s Healthin sivuilta.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.