Jouluna voi tulla loukattua läheisiään tai hävettyä itseään, jos tulee sanottua jotain epäkorrektia.

Tuollaiset kommentit liittyvät jouluna usein ruokaan, joka ei ole ihme, koska ruoka on monien jouluissa pääosassa. Sen tekemiseen käytetään paljon aikaa, kuten myös sen syömiseen. Sen sijaan että pitäisi nauttia juhlinnasta, ruoka voi aiheuttaa jopa ahdistusta tai pelkoa, jos joku toinen kommentoi siitä ikävästi. Tee tänä jouluna jouluruuan syömisestä helpompaa kaikille, joka onnistuu, kun et tee näitä viittä alla olevaa virhettä.

1. Sanot, ettet ota ruokaa lisää, koska et halua lisäkiloja.

Muista, että joulu on se aika vuodesta, kun nautitaan hyvästä ruuasta. Sen sijaan, että et mietit joulupöydän ääressä kilojasi, nauti syömisestä. Sillä on paljon enemmän väliä, mitä syöt uudenvuoden ja joulun välissä kuin joulun ja uudenvuoden välissä. Jos kerrot muille, että et syö joulupöydässä paljon, koska et halua lihoa, se tuskin ilahduttaa ketään.

2. Sanot, että maanantaina alkaa kuntokuuri.

Tälläkään ei kannata pilata jouluaterian nautintoa, että mietit jo samalla kuntokuurin aloittamista. Sitä ehtii miettimään myöhemminkin. Muutkaan eivät halua kuulla sellaisesta juuri joulupöydän ääressä.

3. Kysyt joltakin, aikooko hän syödä kaiken lautaseltaan.

Voit pilata myös muiden nautinnon. Jos joku lappaa joulupöydässä lautasensa kukkuralleen ruokaa, anna hänen tehdä se rauhassa. Häneltä ei tarvitse kysyä, aikooko hän todellakin syödä sen kaiken. Sellainen voi aiheuttaa hänelle vain häpeää, eikä hän kykenekään syömään kaikkea. Häneltä voi mennä koko nautinto samalla pilalle.

4. Valitat kuinka jokin joulupöydän ruoka on epäterveellistä.

Joulu ei ole se aika, jolloin kerrotaan muille mitä ruokaa ei kannattaisi koskaan syödä. Jouluna syödään myös herkullisia jälkiruokia, eikä niiden epäterveellisyydestä tarvitse erikseen mainita. Jokainen tietää sen kyllä itsekin.

5. Ihmettelet ääneen, kuinka joku voi syödä jotain, josta sinä et pidä.

Kaikilla on jotain inhokkiruokia. Jos joulupöydässä on jotain ruokaa, josta et pidä, älä mainitse siitä. Jos joku toinen pitää siitä, hänen nautintonsa voi mennä pilalle, jos joku toinen kertoo vieressä sen olevan ällöttävää.

Joulupöydässä ei kenenkään tarvitse hävetä sitä mitä syö. Jos kommentoit jotain syömiseen liittyvää ikävästi, saat vain hävetä siitä. Siksi kannattaa pitää suunsa kiinni!

Lähde: Huffpost