Oletko äiti, mutta et aina kovin onnellinen äiti? Voit tehdä siihen muutoksen.

Äitinä oleminen on ihanaa, mutta välillä se tuo elämään myös murheita. Lasten kasvattaminen ei ole mitään helppoa. Koronapandemia nosti stressitasoja entisestään, jolloin äitinä olokin vaikeutui. Ylä- ja alamäkiä on aina odotettavissa, mutta on keinoja, joiden avulla voi yrittää saada iloa joka päivään, vaikka olisikin äiti.

1. Laita lapsesi tekemään asioita myös itse

Jotta äitinä tuntisi olonsa iloisemmaksi, yksi keino on laittaa lapsia tekemään asioita myös itse. Se voi liittyä esimerkiksi kotitöiden tekemiseen. Se tekee hyvää myös lapsille, koska se nostaa heidän itseluottamustaan. Samalla se vähentää äidin tehtäviä ja äidillä on enemmän aikaa tehdä mukavia asioita.

2. Tee lastesi kanssa yhdessä hengitysharjoituksia

Oikealla tavalla hengittäminen voi lievittää stressiä, joka auttaa hidastamaan sydämenlyöntejä ja vakauttamaan verenpainetta. Näitä harjoituksia voi tehdä yhdessä lasten kanssa, joka auttaa lasta rauhoittumaan ja olemaan vähemmän ärtynyt.

3. Lopeta sellaisten vanhempien seuraaminen, jotka saavat sinut tuntemaan olosi huonoksi äidiksi

Yli puolet vanhemmista sanoo viettävänsä liikaa aikaa älypuhelimensa parissa. Siinä on jo hyvä syy vähentää muiden vanhempien seuraamista esimerkiksi sosiaalisen median kautta. Silloin aikaa jää enemmän lapselle, kun aikaa ei kulu älypuhelimen parissa. Muut vanhemmat voivat saada olon tuntumaan myös huonoksi äidiksi, jos he tuntuvat olevan parempia äitejä kuin itse. Siksi myöskään heitä ei kannata seurata.

4. Anna lapsellesi joka päivä kahdenkeskistä aikaa

Kyse voi olla vain muutamasta minuutista, jotka riittävät, kun annat ne lapsellesi joka päivä. Älä tee sinä aikana mitään muuta kuin keskity olemaan lapsesi kanssa. Nauti se aika lapsesi seurasta. Ne ovat tärkeitä hetkiä ja pian haluat käyttää siihen lisää minuutteja. Nämä ovat tärkeitä hetkiä, joita voit enää vain muistella, kun lapsesi on kasvanut aikuiseksi.

5. Yritä nukkua hiukan enemmän

Pienten lasten äitinä tulee helposti nukuttua liian vähän. Väsyneenä äitinä olokin voi tuntua vaikealta. Tutkimuksen mukaan jo 15 minuuttia pidemmät yöunet vaikuttavat virkeyteen ja siihen, kuinka hyvin jaksaa selvitä päivän askareista. Mieti voisiko sen lisääminen olla mahdollista.

Älä koe olevasi huono äiti, vaan tee itsestäsi parempi ja onnellisempi äiti!

Lähde: Huffpost