Asiantuntijat ovat kertoneet esimerkkejä asioista, jotka olisi parempi pyrkiä pitämään pois somesta.

Olipa sinulla sitten vain muutama kymmenen tai useampi sata Facebook-kaveria tai seuraajaa Instagramissa, ei heille kannatta kertoa ihan kaikkea, mitä elämässäsi tapahtuu. Tämä koskee etenkin rakkauselämääsi, josta voi helposti jakaa liikaa tietoa sosiaalisessa mediassa.

Mistä asioista olisi sitten parempi olla kertomatta somessa?

Alta voit lukea asiantuntijoiden esimerkit ja vinkit aiheesta.

Kumppanin sänkytaidot

Rakkaasi on mielestäsi erittäin taitavat ja haluaisit julistaa sen koko maailmalle, mutta some-kavereidesi ei tarvitse saada tietää kaikkia yksityiskohtia siitä, mitä makuuhuoneen puolella tapahtuu. Tällaisten asioiden kertominen voi olla noloa kumppanillesi sekä se voi varjostaa tulevia sänkyleikkejänne.

”Se on intiimiyden rikkoja”, psykologi Anjhula Mya Singh Bais kertoi.

Seksielämän pitäminen omana tietonanne pitää intiimit asiat intiiminä ja Baisin mukaan se luo luottamusta.

Suurimmat riidat

Olipa sinulla ja kumppanillasi meneillään riita, avioero, asumusero tai sait juuri tietää hänen pettäneen, on Baisin mukaan huono idea kirjoittaa siitä sosiaalisessa mediassa, koska ihmiset väistämättä sitten muodostavat mielipiteen kumppanistasi ja suhteestanne. Jos annat rakkaallesi anteeksi ja suhteenne jatkuu sen jälkeen, kun olet kertonut vaikeuksista julkisesti somessa, heikentää se Baisin mukaan suhteenne perustaa. Ystäväsi ja perheesi eivät kenties anna anteeksi yhtä nopeasti ja voivat Baisin mukaan kyseenalaistaa suhteenne tulevaisuuden.

Käytät somea apuna kiistatilanteissa

Vaikka voisi olla houkutteleva ajatus kysyä Facebook-kavereittesi mielipidettä tai luoda kysely Twitteriin todistaaksesi olevasi oikeassa, ei ystäviä ja some-seuraajia pitäisi ottaa mukaan ratkaisemaan kiistatilanteita ja väittelyitä. Ei edes pienemmissä asioissa, kuten siinä, pitäisikö sänky pedata joka aamu vai ei.

”Vaikka jokainen nauttii siitä, kun on oikeassa, tuen etsiminen sosiaalisesta mediasta vain ilmaisee luottamuksen puutetta ja samalla häpäisee kumppaniasi”, perhepsykiatri Jared Heathman sanoi.

”Terve parisuhde ei kaipaa validointia internetistä”, hän jatkoi.

Mitään suhteen ensimmäisen kuukauden aikana

Parisuhdeasiantuntija ja psykiatri Dion S. Metzgerin mukaan vaikka olisit varma, että löysit rinnallesi elämäsi rakkauden, kannattaa siitä olla hiljaa somessa ainakin ensimmäisen kuukaden ajan suhteen kehittyessä.

”Anna uudelle suhteellesi hieman aikaa ennen kuin kerrot siitä – siltä varalta, jos kaikki ei menekään suunnitellusti”, Metzger neuvoi.

Voi olla turhauttavaa vastata toisten uteluihin uudesta kumppanista sen jälkeen, kun oletkin päättänyt, ettei suhteesta tule mitään, joten säästät itsesi vaivalta, jos et heti julista uutta onneasi internetissä.

Yksityiset keskustelut

On ymmärrettävää, että kun kultasi on sanonut jotain todella suloista, haluaisit julkaista sen muidenkin nähtäväksi. Ennen kuin teet niin, mieti kuitenkin hetki. Kliinisen psykologi Jennifer Guttmanin mukaan yksityisen hetken jakaminen somessa voi syödä luottamusta ja saada kumppanisi huolehtimaan, että jokainen kanssasi jaettu intiimi hetki voi päätyä Facebook-kavereidesi tai Instagram-seuraajiesi nähtäville. Guttmanin mukaan se voi estää häntä olemasta haavoittuvainen kanssasi, mikä on erittäin tärkeää tervettä suhdetta ajatellen. Jos todella haluat jakaa jotain sosiaalisessa mediassa, kysy häneltä siitä ensin.

”Terveimmissä parisuhteissa keskustellaan siitä, mitä jaetaan somessa ja mitä ei”, Guttman sanoi.

Mitä rakkauselämään liittyviä asioita sinun mielestäsi pitäisi olla jakamatta sosiaalisessa mediassa? Kerro se kommenteissa!

Lähde: Women’s Health