On olemassa vaatteita ja asusteita, jotka kuuluvat vain kesään ja festivaalirientoihin.

Musiikkifestivaaleilla on huomattavan helppoa pukeutua juuri niin epäkorrektisti, hassusti, erikoisesti ynnä muilla tavoilla kuin huvittaa ilman, että sitä juuri paheksutaan – toisin kuin samassa tyylissä kävisi normaalissa arjessa. Osa festarityyleistä ovat kuitenkin sellaisia, että ne olisi parempi pitää festarialueen sisäpuolella.

Alla on esimerkkejä hyvin festareille sopivista tyyleistä, jotka eivät muualla toimi yhtä hyvin.

1. Enkelin siivet

Monet voivat pukeutua festareiden ajaksi erikoisin asuihin ja asusteisiin enkelin siivistä ampiasasuun. Festarihenkeen ne sopivat, mutta festarialueen ulkopuolella ne herättäisivät vain kummastusta.

2. Bikinit vaatteeina

Kesäfestareilla auringon paahtaessa pelkissä bikineissä oleminen voi tuntua todella houkuttelevalta. Festareiden ulkopuolella bikineissä kulkeminen on parempi jättää vain siihen, mihin ne ovat tarkoitettu: uimiseen ja rannalla oleskeluun.

3. (Teko)kukkaseppeleet

Tekokukkaseppeleet ovat suosittu festariasuste ja niitä nähdessään monelle tulevat mieleen juurikin festarit ja hauskanpito. Normaalissa arjessa kukkaseppeleiden henkeä voi hakea kuitenkin vaikkapa pannalla tai laittamalla tuoreen kukan korvan taakse.

4. Karvaiset tai muuten erikoiset, polveen asti ulottuvat saappaat

Karvaisia saappaita voi nähdä festivaalien lisäksi ravebileissä tai muissa elektromusiikin tapahtumissa – minne ne parhaiten sopivatkin. Jos haluat kenkiesi vievän kaiken huomion, voit toki käyttää niitä myös festivaalien ulkopuolella.

5. Tutut/tyllit

Tyllinen alaosa kiinnittää varmasti huomiota. Jos se on tavoitteesi festivaaleille lähtiessä, onnistut varmasti – etenkin jos suosit neonvärejä. Parasta tällaisissa alaosissa on, että ne ovat usein melko halpoja ja voit remuta omassasi huoletta festivaalien ajan. Normaalissa arjessa taas tällaisia hameita on vaikea hyödyntää.

Katso kuvat näihin festarialueelle kuuluviin tyyleihin ja lue lisää muista, vain festareille kuuluvista tyyleistä täältä.

Lähde: Popsugar