Moni osaa viivytellä ja siirtää näiden asioiden tekoa myöhemmäksi.

Tietyt hetket voivat saada säntillisimmätkin ihmiset vitkastelemaan, väittää prokrastinaatiota tutkiva Timothy Pychyl. Ajan kanssa merkityksettömältä vaikuttavat tavat voivat kuitenkin verottaa parisuhdettasi ja terveyttäsi.

Alla on neljä asiaa, joiden suhteen monet harrastavat viivyttelyä – ja kuinka korjata tilanne.

Seksin siirtäjä

Olet tavallaan väsynyt. Päätät, että seuraavana iltana harrastat seksiä kumppanisi kanssa/teet hänelle jotain/jotain seksiin liittyvää. Voit kuitenkin paikata tilannetta ja sopia kumppanisi kanssa seksitreffit. Voi kuulostaa kornilta… kunnes pääsee itse asiaan.

Puheluiden siirtäjä

Sinun pitäisi soittaa äidillesi, mutta tiedät hänen vain höpöttävän kauan ja aina vain kauemmin. Viivyttelyn sijaan voit soittaa äidillesi ja varoittaa, että sinun täytyy olla 15 minuutin päästä kokouksessa/tapaamisessa/menossa jonnekin tai muuta vastaavaa, joten puhelu ei veny – tai vaihtoehtoisesti sanoa suoraan, että et halua jutella kauaa, mutta haluat silti vaihtaa kuulumisia.

Unen siirtäjä

Selaat ensin sosiaalista mediaa Facebookista Instagramiin. Siinä sivussa pidät pientä tv-sarjamaratonia. Ja kas, kello on kaksi aamuyöllä. Voit koettaa toppuuttaa valvomistasi ja laittaa hälytyksen soimaan, josta tiedät, että on aika alkaa valmistautua unille menoon.

Lääkäriajan siirtäjä

Oli se sitten lääkäriaika tai hammaslääkäriaika, on niiden varaaminen tavallisia tarkistuksia varten toisinaan erittäin haastavaa. Tartu kuitenkin tuumasta toimeen, terveytesi kiittää.

Lähde: Women’s Health