On monta sellaista erogeenistä aluetta, jotka jo taidat tietää. Mutta et taida tietää, että niitä löytyy paljon muitakin.

Tässä Cosmopolitan -sivuston listassa on varmasti paljon tuttua. Mutta osa on sellaisia paikkoja, joiden kaikki eivät tiedä liittyvän kiihottumiseen. Lista alkaa tutuilla paikoilla, mutta niistäkin voi löytyä tietoja, joista et vielä tiedä. Siksi Nainen.com esittelee ne kaikki. Aloitetaan ensin tunnetuimmista erogeenisistä paikoista.

1. Klitoris

No tietysti klitoris kuuluu tähän listaan, koska se on epäilemättä naisen tärkein erogeeninen osa. Sen kärjestä löytyy peräti 8000 hermopäätettä, joten ei ole mikään yllätys, että se on uskomattoman kosketusherkkä. Suurin osa naisista ei voi saada orgasmia ilman klitoriksen stimulointia.

2. Emätin

Tämä on ehkä se toiseksi tärkein naisen erogeeninen paikka. Vaikka käytetään sanaa vagina, sillä tarkoitetaan usein vulvaa, jotka ovat ulkoiset sukuelimemme. Emätin on sukuelinten sisäinen alue, joka on myös tärkeä paikka, kun on tarkoitus kiihottua.

3. G-piste

Tämä osa on emättimen sisällä eli sen etuseinää vasten. Kun tätä kohtaa stimuloidaan, voi se johtaa voimakkaaseen seksuaaliseen kiihottumiseen sekä orgasmiin ehkä jopa naisen ”siemensyöksyyn” eli ejakulointiin.

4. Penis

Tästä listasta ei ole unohdettu myöskään miesten erogeenisiä osia. Naiset haluavat varmasti tietää myös niistä. Peniksen herkin osa löytyy sen päästä, jossa on 4000 hermopäätettä.

5. Frenulum

Tämä paikka on peniksen alaosassa oleva ihopoimu, joka kiinnittää esimahan terskaan. Se on tärkein osa orgasmin laukaisemisessa.

6. Esinahka

Niitä miehiä, joita ei ole ympärileikattu, esinahka peittää peniksen pään. Kun tätä kohtaa stimuloi, lisää se miehen nautintoa.

7. Kivespussit ja kivekset

Tällä erogeenisellä vyöhykkeellä on yhtä paljon hermopäätteitä kuin emättimessä. Se reagoi hyvin, kun sitä nuollaan ja imetään.

8. Eturauhanen

Ne, joilla on penis, löytyy tämä osa peniksen juuresta. Sitä voidaan stimuloida peräaukon kautta sormella tai vaikka jollakin seksilelulla. Sen kerrotaan olevan miehen G-piste, ja se voi aiheuttaa voimakkaita orgasmeja. Sen paikannus voi olla hankalaa.

9. Peräaukko

Tämä paljon hermoja sisältävä paikka ei voitele itse itseään, joten liukasteaine on erittäin suositeltavaa, kun stimuloidaan tätä aluetta esimerkiksi sormella tai seksilelulla.

10. Väliliha

Tämä paikka löytyy peräaukon ja emättimen tai peräaukon ja kivespussin väliltä. Se on erogeenisyyden kannalta erittäin miellyttävä paikka ja sitä voidaan stimuloida kevyellä hieronnalla tai paineella.

11. Nännit

Nännien stimulointi voi kuulostaa itsestään selvältä, mutta ehkä et vielä tiedä miten se tehdään oikealla tavalla. Orgasmin voi saada vaikka pelkästään nännien stimuloinnilla. Se on herkkä kohta, joten sitä pitää kohdelle lempeästi esimerkiksi imemällä, puhaltamalla tai vain hellästi koskettelemalla.

12. Napa

Tämä ruumiinosa on erityisen jännittävä paikka, koska se sijaitsee lähellä sukuelinten aluetta. Siksi se on täydellinen kohde esileikkiin, kun haluat esimerkiksi kiusoitella kumppaniasi ja antaa hänen odottaa, että päätätkö siirtyä navasta myös alaspäin. Käytä siinä kieltä, sormenpäitä tai vaikka höyheniä. Pudota napaan jääkuutio, jos seksikumppanisi innostuu ajatuksesta.

13. Kaula

Suudelma kaulaan sekä sen nuoleminen, imeminen tai vain kevyt kosketus toimii. Myös niska on helppo ja hyvä valinta, jos haluat stimuloida kahta paikkaa kerralla.

14. Korvat

Korvien sisäpuolelta löytyy satoja aistireseptoreita, joka selittää sen, miksi sieltä lempeästi kielellä hyväily voi tuntua hyvältä.

15. Huulet

Huulissakin on paljon hermopäätteitä, joten suuteleminen voi todellakin herättää kiihottumisen tunteen.

16. Alaselkä

Alaselkä liittyy lantioon, joka tekee tästä alueesta erittäin kosketusherkän. Kumppani voi esimerkiksi kutitella tätä aluetta suullaan tai vaikka sulalla.

17. Kädet ja sormenpäät

Sormenpäät ja kämmenet ovat herkimpiä ruumiinosia. Niitäkin voi stimuloida.

18. Reiden sisäosa

Tämä alue on lähellä sukuelimiä, joten on melko selvää, miksi sekin on erogeeninen alue. Puhalla, nuole tai kuljeta sormiasi varovasti tällä alueella.

19. Jalat

Olet varmasti kuullut joskus joidenkin jalkafetissistä. Tämä alue on kaikille erogeeninen alue. Kun esimerkiksi painelee jalkapohjia, se lisää verenkiertoa, joka auttaa kiihottumisessa.

20. Päänahka

Käsien harominen toisen henkilön hiusten läpi voi tuntua erittäin intiimiltä. Se johtuu siitä, että päänahassa on lukuisia hermopäätteitä, joten tuollainen voi kiihottaa.

21. Aivot

Aivot ovat vastuussa siitä, kuinka keho reagoi erogeenisten vyöhykkeiden stimulointiin. Joten vaikka et ehkä ajattele tätä paikkaa seksuaalista toiminnan aikana, on se kehon tärkein osa, kun halutaan kiihottua.

22. Selkä

Selkä on yksi aliarvioiduimmista ja huomiotta jätetyimmistä erogeenisistä alueista. Selkärankaa voi stimuloida useissa eri asennoissa. Vedä esimerkiksi sormesi läpi koko selkärangan pituudelta.

23. Silmät

Tämä on varmasti vähemmän tunnettu erogeeninen vyöhyke monille. Mutta silmien avulla näet esimerkiksi, kun toinen koskettelee itseään, joka luo seksuaalista nautintoa ja tehostaa sen kokemista.

24. Polvien takaosat

Tämän ruumiinosan sisällyttäminen esipeliin tai yleiseen stimulaatioon saattaa tuntua oudolta, mutta se on erittäin herkkä alue. Kun sinne koskee, se kutittaa monia ihmisiä. Kun aloitat kokovartalohieronnan, kiinnitä erityistä huomiota kumppanisi polvien takaosaan.

25. Nilkat

Ensimmäinen ajatus jaloista seksin yhteydessä voi tulla mieleen seksikumppanin varpaiden imeminen. Mutta nilkan sisä- ja ulkopuolella on herkkiä alueita, joita ei pidä unohtaa. Nilkat sisältävät hermopäätteitä, jotka ovat yhteydessä sukuelimiin ja ne reagoivat hyvin kevyeen kosketukseen.

26. Solisluu

Tämä on ehdottomasti aliarvioitu ruumiinosa, kun on tarkoitus kiihottua. Solisluun peittävä iho on hyvin ohutta ja herkkää. Hento suudelma tai kevyt koskettelu tähän kohtaan voi tuntua kumppanistasi kiihottavalta.

27. Ranteen sisäosa

Sisempi osa ranteesta sisältää pulssipisteen. Siksi tämä alue reagoi hyvin lempeisiin kosketteluihin sormenpäiden avulla.

28. Kainalot

Kainaloita ei pidetä usein seksikkäinä, mutta nekin ovat erogeeninen alue. Tämä alue on herkkä kutitukselle, joka voi toimia eroottisena kokemuksena. Aloita vaikka siten, että kuljetat sormiasi kumppanisi käsivartta pitkin kohti kainaloa, aloittaen ranteesta.

Lähde: Cosmopolitan