Älypuhelimet ovat todella muuttaneet maailmamme. Nykyään on suorastaan absurdia ajatella elämää ilman nettiä tai välitöntä puhelinyhteyttä toisella puolella maailmaa elävälle ystävälle.

Joskus on jopa pelottavaa ajatella, kuinka suuri osa elämästämme on rakentunut pelkän puhelimen ympärille.

Puhelimessa on kartta, kalenteri, päiväkirja, kamera, puhelinnumerot ja muistot. Tämän vuoksi ei olekaan ihme, että älypuhelimet aiheuttavat riippuvuutta.

Monelle älypuhelin on ensimmäinen asia kädessä aamuisin ja viimeinen iltaisin. Älypuhelimen näpyttelyä ennen nukkumaanmenoa suositellaan kuitenkin välttämään.

Tämä tarina kertoo tytöstä, joka eli juuri äsken mainitulla tavalla. Tyttö oli näpytellyt puhelintaan juuri ennen nukkumaanmenoa ja laittanut sen viereensä yön ajaksi.

Seuraavana aamuna 14-vuotiaan Le Thi Xoansin äiti huusi tytärtään aamupalalle. Tytär ei kuitenkaan vastannut useammista huudoista huolimatta ja lopulta äiti päätti mennä katsomaan mistä on kyse. Tuolloin äiti huomasi, että hänen tyttärensä oli täysin eloton.

Vanhemmat ajoivat tyttärensä välittömästi päivystykseen, mutta tuolloin oli jo liian myöhäistä. Heidän tyttärensä oli kuollut.

Vanhemmat olivat surun murtamia ja he eivät pystyneet käsittämään mitä oli käynyt. Heidän tyttärensä oli vielä illalla voinut täysin normaalisti.

Kuolemaan johtanut syy sai heidät shokkiin

Ruumiinavauksessa kävi ilmi, että tyttö oli kuollut sähköiskuun, brittiläinen Daily Mail kertoo.

He eivät silti käsittäneet mitä oli tapahtunut. Kaikki oli vielä illalla ollut täysin normaalisti. Asia kuitenkin selvisi, kun vanhemmat katsoivat tyttärensä peiton alle.

Le:n laturi oli peiton alla. Laturi oli kiinni seinässä, mutta puhelin ei latautunut. Laturin adapteri, joka oli pistorasiassa oli sen sijaan palanut.

Le:n vanhempien mukaan heidän lapsensa latasivat puhelimiaan aina öisin. Hanoin poliisi vahvisti löytäneensä palaneen laturin Le:n sängystä. Laturin johto oli ollut rikki ja viallinen kohta oltiin teipattu kiinni.

Poliisin raportin mukaan viallinen laturi oli aiheuttanut voimakkaan sähköiskun, joka oli vienyt tyttären hengen.

Rikkinäisten latureiden käyttäminen sisältää lukuisia riskejä. Sähköiskujen lisäksi laturit voivat myös sytyttää tulipaloja. Tämän vuoksi puhelinta kannattaa ladata päivisin valvovan silmän alla.

Ole kiltti ja heitä rikkinäiset laturit roskiin. Muutaman kympin säästäminen oman hengen kustannuksella ei yksinkertaisesti ole sen arvoista.

Jaa uutinen Facebookissa ja varoita läheisiäsi!