Eläimet voivat opettaa meille arvokkaita elämän ja rakkauden oppitunteja, joilla voi olla suuri vaikutus meidän ihmissuhteisiimme.

Esimerkiksi elefanttien uskollisuus omalle elefanttikumppanille kestää koko eliniän. Sellaistakin on tapahtunut, että delfiinit ovat pelastaneet ihmisiä hailta. Tässä alla on lisää eläinten oppeja, joita me kaikki tarvitsemme elämässämme. Niitä löytyy ainakin nämä neljätoista kappaletta.

1. Älä tuomitse itseäsi ja muita

Eläimet voivat opettaa sinua olemaan tuomitsematta toisia tai itseäsi. Keskity tuomitsemisen sijaan kykyihisi. Jos koiralla on kolme jalkaa, ei koira silti sääli itseään.

2. Ole toisille mukava

Eläimet voivat saada sinut nauramaan ja unohtamaan ongelmasi, koska ne tulevat lähellesi.

3. Älä analysoi tilanteita liikaa

Eläimet eivät ole sitoutuneita egoon, tilaan, ulkonäköön tai menestykseen.

Ole noiden asioiden sijaan avoin ja utelias.

4. Ole tarkkaavainen

Eläimet voivat opettaa sinua olemaan tarkkaavainen ja hyödyntämään kaikkia aistejasi, mukaan lukien kuudes aistisi.

5. Ole sitoutunut

Kuuntele ja varo muita aivan kuten eläimet, kun ne suojelevat toisiaan saalistajilta. 

6. Anna, mutta älä odota vastapalvelusta

Eläimet voivat opettaa sinua jo sammuneet tunteet, kuten ystävällisyyden, kiintymyksen ja kunnioituksen siten, että on toiselle sellainen, ei silti tule tunnetta, että pitäisi saada niistä jotain vastineeksi

7. Kommunikoi

Voit oppia eläimiltä parempia kommunikointitaitoja. Vaikka eläimet eivät puhu kuin ihmiset, ne kommunikoivat kehonkielensä sekä kosketuksen kautta, jolla ne voivat kertoa kaiken tarvitsemansa.

8. Nauti erityisistä hetkistä

Vapauta pinnalliset toiveet ja opettele nauttimaan hetkistä, jotka ovat oikeasti erityisiä. Eläimet osaavat nauttia elämästä ilman esteitä, jolloin ne hyppivät, heiluttavat päätään ja pyörivät ympäri.

9. Opi antamaan anteeksi

Eläimet voivat opettaa sinulle antamaan toisille anteeksi esimerkiksi riidan jälkeen. Kun eläimet ovat riidelleet, eivät ne sen jälkeen kanna kaunaa ja vihaa.

10. Pidä useammin hauskaa

Eläimet voivat opettaa sinulle, kuinka tehdä elämästä hauskempaa, joka tarkoittaa enemmän rakkautta ja leikkimistä, joita eivät hallitse aikataulut. Eläimet eivät katso kello ja keksi tekosyitä, miksi on liian kiire tehdä jotain. Ne eivät ole liian väsyneitä viettämään laatuaikaa rakkaansa kanssa.

11. Hengitä ja rentoudu

Eläimet voivat opettaa sinua rentoutumaan ilman huolia, ahdistusta ja stressiä.

Katso vaikka kissaa tai koiraa, jotka makaavat selällään tassut ylhäällä. Katso, kuinka nee hengittävät hitaasti ja johdonmukaisesti kuin ne meditoisivat.

12. Ole kärsivällinen, myötätuntoinen ja kiitollinen

Katso eläinten viattomiin silmiin, kun annat niille herkkuja, jota ne ovat väsymättä odottaneet.

Voit oppia käyttämään samaa oppia myös omassa elämässäsi, kun esimerkiksi odotat, että joku soittaisi sinulle.

13. Opi sopeutumaan muutoksiin ja opi uusia temppuja

Monet ihmiset eivät ole halua haastaa itseään ja pelkäävät, että muutos on aina jotain negatiivista, vaikka se itse asiassa voi olla hyvä opetus.  

14. Arvosta ympäristöäsi

Ihmisillä on usein kyltymätön halu saada koko ajan enemmän, parempaa ja päästä uusiin paikkoihin. Voit oppia eläimiltä tyytymään vähempään ja pitämään enemmän ympäristöstä, jossa elät.

Lähde: Yourtango