Luonnollinen kauneudenhoitotapa on monien mieleen.

Yksi luonnosta löytyvä kauneustuote on hunaja. Se ei ole, kuten monet muut kauneudenhoitotuotteet, täynnä kemikaaleja ja synteettisiä tuotteita. Hunajaa voi käyttää monilla tavoilla, jotka saavat näyttämään hyvältä.

Kymmenen tapaa käyttää kauneudenhoidossa hunajaa

1. Finnit

Hunajaa kannattaa laittaa finnien päälle ennen nukkumaanmenoa. Hunajan antioksidantit auttavat vähentämään tulehduksia ja punoitusta yön ajan. Jotkut jopa sanovat, että hunajalla pääsee eroon näppylästä yhdessä yössä.

2. Kasvojen pesu

Kun pesee hunajalla kasvot, kirkastaa se ihoa ja jättää ihon hehkuvaksi ja ihanan tuntuiseksi.

3. Kynsinauhojen kosteutus

Hunajalla voi myös kosteuttaa kynsinauhoja, kun laittaa sekään esimerkiksi aprikoosiöljyä.

4. Hiustenhoito

Hunaja on täynnä antioksidantteja, jotka voivat auttaa parantamaan hiusten terveyttä ja ulkonäköä. Lisää hunajaa muussatun avokadon sekaan ja levitä seos hiuksiin. Anna sen vaikuttaa muutaman minuutin ajan ja huuhtele se sitten pois.

5. Hunajanaamio

Levitä hunajaa kasvoille. Annan sen vaikuttaa 15–20 minuutin ajan ennen kuin huuhtelet sen pois lämpimällä vedellä. Lopputuloksena on erittäin hyvin kosteutettu iho.

6. Ihohuokosten puhdistaminen

Hunajalla voi puhdistaa ihohuokosia, joka esimerkiksi ehkäisee aknea. Lisää hunajaan kookosöljyä, jolloin se levittyy paremmin.

7. Ihonkuorinta

Sekoita hunajaan ruokasoodaa, jolloin siitä tulee hyvä ihonkuorinta-aine.

8. Arpien häivyttäminen

Sekoita hunajaan kookosöljyä ja hiero sitä arpien päälle. Se häivyttää arpia.

9. Kylpyvesi

Hunajaa voi lisätä myös kylpyveteen. Liuota hunajaa ensin lasilliseen lämmintä vettä ja kaada se kylpyveden sekaan. Kun menet kylpyyn, koko kehosi saa hyvää hoitoa.

10. Auringonpolttaman ihon hoito

Jos iho on palanut auringossa, siihen kannattaa levittää hunajaa, joka auttaa tulehdukseen ja hoitaa palanutta ihoa. Hunaja pääsee syvälle ihon kerroksiin, jolloin se korjaa auringossa vaurioituneita soluja.

Lähde: Allwomenstalk