Nämä kymmenen totuutta jokainen nainen tajuaa, kun viimein aika palata vällyjen väliin kumppaninsa kanssa.

Seksin harrastaminen synnytyksen jälkeen on kuin menettäisi neitsyytensä uudelleen. Se voi kuitenkin ahdistaa, koska pelkää sen sattuvan, mutta samalla sitä haluaa todella kovasti tehdä.

Women’s Health listasi asioita, joita jokainen nainen tajuaa, kun on viimein aika harrastaa jälleen seksiä synnytyksen jälkeen.

Kuusi viikkoa on pitkä aika

Lääkäreiden suosittelema kuuden viikon seksitön aika on hieman liian intensiivistä. Se on kuivakausi seksielämässä, mille ei voi edes tehdä mitään.

Kun kuusi viikko on ohi, olet unohtanut koko seksiasian tai sille ei ole aikaa

Äitiys saa kummalla tavalla unohtamaan asioita, myös seksin harrastamisen, vaikka kuuden viikon ajan olisikin laskenut päiviä siihen, että sitä saa taas tehdä. Ja jos sen muistaisikin, vaikeuttaa jatkuvasti huomiota ja huolenpitoa kaipaava vauva ajan löytämistä seksiä varten.

Itsetietoisuus iskee

Vaikka kroppasi olisi palautunut nopeastikin synnytyksestä, ei keho välttämättä tunnu vielä siltä kuin ennen.

Murehdit asioista

”Olenkohan kuin venynyt?” ”Tuntuukohan se eriltä?” ”Vieläköhän miehini mielestä olen seksikäs?” Women’s Healthin mukaan vastaukset näihin pohdintoihin ovat ei; ehkä väliaikaisesti; kyllä. Kannattaa myös muistaa, että kuuden viikon seksitauko on vaikuttanut myös kumppaniin, joka on varmasti erittäin ilahtunut, kun seksiä voi taas harrastaa.

Se on isompi kuin muistelit

Tämä varmasti ilahduttaa miestä: Kaikki näyttää ja tuntuu jonkin verran isommalta kuin ennen.

Se on hieman kömpelöä

Rimaa ei kannata laittaa korkealle, kun harrastaa seksiä ensimmäisen kerran synnytyksen jälkeen, sillä se voi olla hieman hakemista aluksi; esimerkiksi suudelmat eivät mene sinne minne pitäisi ja seksin aikana kuuluu outoja ääniä.

Rintavarustukseen ei kosketa

Tässä vaiheessa rinnoissa on vielä maitoa vauvaa varten. Jos niihin koskee, sieltä takuulla tulee ulos jotain, mikä ei välttämättä ole kovin seksikästä.

Se voi sattua hieman

Pieni ihminen on tullut vasta ulos sinusta, joten paikaksi voivat olla vielä hieman hellänä.

Mies ei etene hitaasti

Jälleen voi todeta, että seksitauko on vaikuttanut myös mieheen. Vaikka hän kuinka yrittäisi ottaa hitaasti ja rauhallisesti alkuun, alkaa hän jossain vaiheessa paukuttaa vauhdilla.

Toinen kerta voi jäädä roikkumaan

Women’s Health kuitenkin neuvoo, että seksiä kannattaisi harrastaa pian uudelleen ensimmäisen kerran jälkeen. Pyörälläkään ei oppinut pysymään pystyssä ilman apurattaita heti ensimmäisellä kerralla. Seksi paranee jälleen, sitä pitää vain harrastaa.

Lähde: Women’s Health

Kommentit

Kommenttia