Olemme tottuneet laittamaan osan elintarvikkeista jääkaappiin. Osa niistä ei kuitenkaan kuuluisi sinne, mutta miksi?

Nämä elintarvikkeet eivät kuulu jääkaappiin:

1. Tomaattia ei tulisi säilyttää jääkaapissa, koska se menettää makunsa. Jääkaapin kylmä ilma pysäyttää tomaatin kypsymisen ja kypsyminen tuo tomaattiin makua.

2. Basilika ei siedä jääkaappia lainkaan. Se kuihtuu kylmässä nopeasti. Lisäksi se sitoo itseensä kaikkien muiden jääkaapissa olevien ruokien hajut.

3. Jääkaappi ei tee myöskään perunalle hyvää. Se nimittäin muuttaa perunan tärkkelyksen sokeriksi. Toki heille, jotka nauttivat perunasta enemmän makean makuisena, jääkaapissa säilyttäminen lienee oiva vaihtoehto. Perunaa voi pitää viileässä, muttei kylmässä, kuten jääkaapissa.

4. Sipulit kannattaa pitää jääkaapista kaukana. Jääkaapin kosteus tekee sipulista helposti pehmeän ja homeisen. Perunoiden tapaan sipuleita voi säilyttää viileässä, muttei jääkaapissa.

5. Usein avokadot ovat myytävinä kovina. Jos haluat niiden kypsyä pehmeämmiksi, niin älä laita niitä jääkaappiin. Jos satut löytämään kaupasta jo sopivan kypsiä avokadoja, niin silloin ne voi laittaa jääkaappiin, koska tällöin ne eivät kypsy enemäpää.

6. Valkosipulin ja jääkaapin yhdistelmä on myös ehdoton no no. Jääkaappi saa valkosipulin nimittäin versoilemaan. Lisäksi se voi muuttaa valkosipulin kumiseksi ja homeiseksi.

7. Älä pidä leipää jääkaapissa, ellet sitten satu olemaan kuivan leivän ylin ystävä.

8. Jääkaappi muuttaa oliiviöljyn voimaiseksi sekä öljyn sekaan tulee kosteutta.

9. Kahvia tulisi säilyttää viileässä ja pimeässä, jossa se säilyttää makunsa ja tuoreutensa parhaiten. Jos kuitenkin haluat saada sumpista kaikki irti, niin älä säilytä sitä jääkaapissa, koska se on sille liian kylmä paikka.

10. Hunajaa ei kannata säilyttää jääkaapissa, koska se kiteytyy ja sen käyttäminen on hyvin raskasta. Hunajaa säilyy hyvin huoneen lämmössä, kunhan hunajapurkki on hyvin suljettu.

Lähde: Huffington Post