Nämä asiat eivät tule yhtä hyvin tutuksi vanhemmille, joilla lapsia on vähemmän.

Kolmen lapsen kanssa vanhemmat jäävät alakynteen – ja ovat enemmän stressaantuneita. Huffington Post kertoo vuonna 2013 julkaistun kyselynkin todenneen, että äitien mielestä kolme lasta on stressaavin määrä.

Lasten kanssa on paljon hetkiä, jolloin he ovat todella ihania, mutta on myös hetkiä, jolloin vanhemmat miettivät, miten he selviävät nukkumaanmenoaikaan asti.

Alle on koostettu lista, joka on tarkoitettu jokaiselle stressaantuneelle kolmen lapsen vanhemmalle – nämä asiat vain te todella ymmärrätte:

1. Vaikeus löytää halpa hotellihuone

Monet hotellit eivät anna viiden majoittua huoneessa, mikä tarkoittaa sitä, että yksi lapsista täytyy koettaa salakuljettaa sisään tai maksaa enemmän kahdesta vierekkäisestä huoneesta. Vaikeuksia voi myös tuottaa saada ravintolasta pöytä viidelle.

2. Tarve isolle perheautolle

Lasten määrä näkyy heti auton koossa – pieni (ja söpö) auto ei enää riitä.

3. Taistelu ikkunapaikoista

Yksikään lapsi ei halua istua keskellä, joten se tietää kinastelua ja riitelyä. Paljon.

4. Kuskaamisen ongelmat

Jos molemmat vanhemmista omaavat ajokortin ja perheessä on kaksi autoa, voi kuljettaminen esimerkiksi eri harrastuksiin onnistua pienellä säätämisellä, mutta yksi auto ja/tai yksi kortin omistava menee jo paljon haastavammaksi. Pahimmassa tapauksessa myös ei riitä ketään kuskaamaan pikku-Saaraa uimatunnille, kun toisen vanhemmista pitäisi viedä Pekka jääkiekkoharjoituksiin ja Ilonalla olisi pianotunnit.

5. Vaihtuvat liittoumat lasten kesken

Globaali diplomatia näyttää lastenleikiltä heidän rinnallaan.

6. Huolet vähenevät

Ensimmäisen lapsen kanssa huolehtii jokaisesta, pienestäkin asiasta. Kolmannen kanssa on jo paljon rennompi.

7. Tarve isolle, tehokkaalle pyykinpesukoneelle

Kun perheenjäsenten lukumäärä kasvaa, kasvaa myös pyykin määrä – ja sitähän todella riittää.

8. Oletus, että olet todella hyvä vanhempi

Ihmiset ajattelevat näin, koska miksipä muuten hankkisit lapsia useamman? Kolmen lapsen vanhempien odotetaan jo tietävän, mitä he tekevät.

9. Vaikeudet löytää lapsenvahti

Naapurin 15-vuotias Lotta voisi hyvin vahtia kahta lasta. Vähänkään kokemattomampi lapsenvahti voi olla ahtaalla kolmen (tai useamman) lapsen kanssa – etenkin jos lapsilla on taipumusta riitelyyn.

10. Koskaan ei tule hetkeä, että kaikilla on kaikki, mitä tarvitsevat

Ei ikinä. Ei. Ei.

Lähde: Huffington Post