Kyselynä toteutetussa tutkimuksessa löydettiin useita syitä sille, miksi paras ystävä menee oman kumppanin edelle.

Ystävyyssuhteet ovat tärkeitä ihmisille jo yleisen hyvinvoinnin kannalta ja monelle paras ystävä on yhtä läheinen ja rakas kuin perheenjäsenet. Champneysin kyselytutkimuksen mukaan parhaat ystävät voivat jopa mennä oman kumppanin edelle, sillä yli puolet naisista suosii parasta ystäväänsä miehensä sijaan, kertoo Metro.

Kyselyssä yli 1 517 brittinaiselta kysyttiin, kuka on heille läheisin ja hieman yli 50 prosenttia vastasi, että heille läheisin on heidän paras ystävänsä.

Kyselyn mukaan naiset suosivat parasta ystäväänsä kumppaninsa sijaan muun muassa seuraavista syistä:

– Voimme puhua kaikesta (57%)
– Hän kuuntelee enemmän (45%)
– Voin kertoa hänelle asioita, joita en voi kertoa kumppanilleni (44%)
– Nautimme samoista asioista (41%)
– Voimme nauraa, kunnes itkemme (39%)
– Voin todella olla oma itseni (29%)
– Meillä on yhteistä historiaa paljon enemmän (28%)
– Hän antaa parempia neuvoja (28%)
– Hän on vähemmän ärsyttävä (26%)
– Meillä on paljon enemmän yhteistä (25%)
– Hänellä on parempi huumorintaju (19%)
– Olemme villejä, kun olemme yhdessä (18%)

Metron mukaan näiden syiden lisäksi vaikuttava tekijä vaikuttaisi olevan myös laatuaika, kun naiset järjestävät aikaa yhteisille reissuille. 43 prosentilla tutkimukseen osallistuneista naisista on suunniteltuna kylpyläloma tai tyttöjen viikonloppu suunniteltuna ystävän kanssa tälle vuodelle ja kun on kyse jännittävistä aktiviteeteista, naiset viettävät mieluummin aikaa niiden parissa ystäviensa kanssa kuin kumppaninsa kanssa.

30 prosenttia naisista kertoi, että he mieluummin menevät alkolipitoiselle lounaalle ystäviensä kanssa kuin miehensä kanssa, kun taas 54 prosenttia käy mieluummin hemmottelemassa itseään ystävien kanssa kuin kumppanin kanssa. Naisista 60 prosenttia myös myönsi, että heillä on hauskempaa, jos miehiä ei ole ympärillä häiritsemässä naisten yhdessäoloa.

Kumman sinä koet itsellesi läheisemmäksi, oman kumppanisi vai parhaan ystävän? Kerro se kommenteissa!

Lähde: Metro