Yksi sana, jota kannattaisi välttää työkeskusteluissa – sen voi toinen tulkita väärin

Moni meistä on viime aikoina koronapandemian takia keskustellut työkavereiden kanssa pelkästään chatin, sähköpostin ja muiden sähköisten välineiden kautta.

Kun toinen ei näe toisen ilmeitä eikä kuule äänensävyjä, voi toisen sanoman käsittää helposti väärin. Jos keskustelun apuna ei ole videokuvaa, kannattaisi huomioida tämä yksi sana. Siitä kerrotaan Huffpost-sivustolla.

Tämä sana voi kuulostaa työkeskusteluissa aggressiiviselta tai muuten vain negatiiviselta. Vaikka se ei olisi tarkoitus, kannattaa miettiä tarkoin, että voisiko asiat ilmaista siten, että välttelee tämän sanan käyttöä. Sana tulee englannin kielestä, mutta on suosittu sellaisenaan myös suomalaisten keskuudessa.

Arvaatko jo mistä sanasta on kyse? No tässä se tulee. Se on sana ”OK”. Varsinkin, jos käytät tätä sanaa vastauksessasi yksistään, voi se tuntua toisesta negatiiviselta vastaukselta. Esimerkiksi jos toinen on laittanut pitkän tekstin, johon saa vastauksena pelkästään ”OK”, voi joku siitä jopa loukkaantua. Voi myös tuntua siltä, että vastaaja on jostakin vihainen.

Kun käytät sanaa ”OK”, laita sen mukaan pari muutakin sanaa, jolloin vastauksesi tuntuu paljon paremmalta. Annat samalla sellaisen kuvan, että olet käyttänyt vastauksesi antamiseen hiukan enemmän aikaa ja vaivaa.

Lähde: Huffpost


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.