Yhdessä kokkailusta rantapäiviin – neljä tapaa, miten vahvistat parisuhdettasi kesällä

Nämä tavat ovat ihanteellisia ottaa osaksi yhteisiä kesäaskareita ja ne tekevät hyvää rakkaudelle.

Kesää on saatu käynnistellä paikoin jo helteisissä tunnelmissa ja pitkiä, lämpimiä päiviä on toivon mukaan vielä runsaasti edessä. Kesä voi tuoda kuitenkin omat haasteensa parisuhteelle, joten siksi rakkautta kannattaa vaalia ja vahvistaa yhteisillä puuhilla oman kumppanin kanssa.

Alle onkin listattu neljä kätevää tapaa, joilla vahvistaa rakkauselämääsi kesän aikana.

Veden äärelle

Veden, etenkin suurten järvien ja meren äärellä on helppo unohtaa maailman murheet ja tuntea olonsa kevyeksi. Tutkimuksissakin on jopa todettu, että meren katsominen voi olla hyvästä mielenterveydelle. Veden rauhoittava vaikutus voi vaikuttaa myös parisuhteeseen. Meribiologi Wallace Nichols kirjoittaa The Blue Mind -kirjassaan näin:

”Kun kokee hämmästystä ja suurta kunnioitusta, tulee ’yhtä universumin kanssa’ -tunne. Tunnet olevasi yhteydessä itseesi, ympäröivään maailmaan ja kehen tahansa, joka kanssasi siinä on. Tämä saa sinut ’me’-mielentilaan.”

Toisin sanoen päivän viettäminen yhdessä rannalla tai vaikkapa vain piknik veden äärellä voi sekä saada sinut ja kumppanisi rentoutumaan että tuntemaan enemmän yhteenkuuluvuutta.

Kokkailua yhdessä

Kotioloissa syöminen on usein terveellisempää (ja intiimimpää) kuin se, että menee syömään ulos, mutta se voi olla myös todellinen lemmenrohto. HelloFreshin tutkimuksen mukaan hyvät kokkaustaidot ovat suurin kiinnostuksen herättävä tekijä kumppanissa. Kesällä on paljon tuoreita raaka-aineita saatavilla ja myös grillikausi käynnistyy, joten se on ihanteellinen hetki ruveta yhdessä rakkaansa kanssa kuumiksi kokeiksi. Viettäkää viikonloppuna ensin aamupäivä ruokatarvikkeita hankkien toreilta ja kauppahalleista ja sitten kaikessa rauhassa rentoutukaa ruoanlaiton äärellä, viiniä nauttien ja jotain erityistä hyvää valmistaen.

Ei kysymyksiä, vaan toteamuksia

Jos kevät meni riidellessä turhista asioista, kannattaa kesällä käyttää ärsyyntymisen keskellä toista taktiikkaa. Terapeutti Robert Taibbi suosittelee Psychology Todayssa käyttämään toteamuksia kysymysten sijaan, jotta saisit viestisi perille.

”Kysymykset helposti laukaisevat lapsuusasioita”, hän totesi.

”… Ne nopeasti herättävät kritiikkiä ja jännitteitä – että jokin on pielessä, teit jotain väärin, että et ole rehellinen”, Taibbi sanoi.

Muotoilemalla kysymyksen, kuten ”Miksi olit myöhässä?” toteamukseksi, kuten ”Olin huolissani sinusta”, rauhoittaa ja yhdistää.

Some-tauko

Sosiaalinen media vie nykyisin monelta paljon aikaa ja illat menevät helposti puhelin liimattuna käteen. Personality and Social Psychology Bulletinissa julkaistun tutkimuksen mukaan jakamalla liikaa asioita rakkauselämästä sosiaalisessa mediassa voi synnyttää epätasapainon ja vahvistaa epävarmuuksia kumppanuudessa. Sen takia kannattaakin haastaa itsensä olemaan ainakin treffit/päivä/kuukausi niin, ettei hehkuta rakkauttaan somessa kaikille seuraajilleen ja kavereilleen. Tästä aiheutuu myös se, että olet enemmän läsnä – ja parisuhteesi kiittää.

Lähde: Pure Wow


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.