Harrastatko mielestäsi seksiä useammin kuin muut? Mietitkö koskaan, että onko se liikaa?

Aiemmin on uutisoitu siitä, onko normaalia harrastaa seksiä joka päivä. Nyt Health -sivustolla kerrotaan voiko sitä harrastaa liikaa. Sivuston saamien tietojen mukaan seksiä harrastetaan vuodessa keskimäärin 54 kertaa, joten periaatteessa kerran viikossa. Jos kuitenkin harrastat sitä enemmän kuin keskiverto esimerkiksi kerran päivässä tai useammin, onko se jo liikaa?

Tuohon on helppoa vastata, koska jos harrastaa todella paljon seksiä, eikä se vahingoita mitenkään itseä eikä seksikumppania, ei se ainakaan sen puolesta vaikuta liialta. Mutta kaikkea siitä aiheutuvaa haittaa ei välttämättä huomaa kovin helposti tai tarpeeksi nopeasti. Keho voi antaa jotain varoituksia.  

Liika seksin harrastaminen voi aiheuttaa naisille näitä ongelmia

Liika seksin määrä voi aiheuttaa fyysisiä ongelmia. Esimerkiksi emätin ja häpyhuulet voivat turvota liikaa, joka aiheuttaa kipuja. Paikat voivat myös kuivua liikaa, joka aiheuttaa myös erilaista kipuilua, jota voidaan kokea myös seksin aikana. Jos emättimeen käy kipeää seksin aikana, kannattaa pitää seksistä taukoa. Sen jälkeen kannattaisi käyttää apuna liukastevoidetta, jotta kuivumista ei tapahtuisi niin helposti.

Lähde: Health