Voiko kahvi pilaantua? – Tähän vastaaminen on aika monimutkaista

Harva ostaa kahvia kovin paljon kerralla, joten tätä ei tule monellakaan ajateltua, että voiko se mennä jossakin ajassa pilalle.

Tätä on mietitty myös Purewow-lehdessä, jossa siihen annettiin myös jonkinlainen vastaus. Jos juot kahvia, et varmaankaan osta sitä suuria varastoja kerralla. Tässä kuitenkin ajatellaan niin, että sitä ostetaan kerralla niin paljon, että osa ehtii olla ilman keittämistä pitemmän aikaa.

Lehdellä on sekä hyviä että huonoja uutisia liittyen siihen, että ehtiikö kahvi mennä pilalle, jos sitä ei tule käytettyä siihen mennessä, mitä sen paketin kyljessä ilmoitetaan sen parasta ennen päiväksi. Ja mitä jos siitäkin päivästä on jo aikaa, voiko kahvia edelleen juoda? Tähän saat nyt jonkinlaisen vastauksen.

Vanhentuneet kahvipavut eivät tee mahaa kipeäksi

Kahvi ei mene sillä tavalla huonoksi, kuten esimerkiksi banaanit tai leipä, kun ne vanhenevat. Jos juot kahvia, joka on tehty parasta ennen päivän jälkeen, ei mahasi tule siitä kipeäksi. Maku ei kuitenkaan ole välttämättä enää yhtä hyvä kuin ennen parasta ennen päivää.

Tässä tapauksessa puhutaan siis kahvipavuista tai jauhetuista kahvipavuista. Jos ne joutuvat kosketuksiin nesteen kanssa, eivät ne säily. Eli jos keität pannullisen kahvia, se ei säily hyvänä kovinkaan pitkään. Mutta nämähän nyt ovat ihan selvä asia, mutta lehti haluaa siitä silti muistuttaa.

Jos kahvipaketti on auki, kahvi menettää aika nopeasti makunsa ja tuoksunsa. Happi on paahdettujen kahvipapujen pahin vihollinen. Ne eivät silti ole menneet pilalle, vaikka niistä ei enää niin hyvän makuista kahvia saisikaan keitettyä. Kun avaat suodatinkahvipaketin, kannattaa se käyttää kahden viikon sisällä, jos pidät hyvänmakuisesta kahvista. Pavut säilyvät hyvänmakuisena kolmesta neljään viikkoa.

Kannattaako esimerkiksi kahvipapuja pakastaa tai pistää jääkaappiin?

Olet voinut kuulla, että kahvi voisi säilyä kauemmin hyvänmakuisena, jos sen pistää jääkaappiin tai pakasteeseen. Se ei ole lehden mukaan totta, ainakaan jääkaapin kohdalla. Kahvipavut ovat imukykyisiä, joten jääkaapissa niihin tarttuisi hajujen kautta ikäviä makuja muista jääkaapissa olevista asioista.

Pakastaminen voi kuitenkin toimia, jos pakastat ne oikein. Laita kahvi alkuperäiseen pakettiinsa, ja purista sieltä kaikki ilmat pois. Näin kahvi säilyy pakastimessa hyvänmakuisena muutaman kuukauden ajan. Kun sulatat sen, sitä ei voi enää toista kertaa pakastaa, koska lämpötilan muutokset voivat pilata ne.

Lue vielä 8 erilaista käyttötapaa kahviporoille, jos niistä ei enää kannata keittää kahvia!

Lähde: PureWow


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.