Huom! Osa jääpaloista ei sovellu alaikäisten juomiin.

Kuumina kesäpäivinä viilentävät juomat ovat usein paikallaan. Pelkkä neste voi kuitenkin olla vähän tylsä vaihtoehto, joten juomia voi piristää erilaisin jääpaloin. Alla on 6 jääpalaideaa kesän hellepäiviä varten, mutta otathan huomioon, että osassa näistä jääpaloista on alkoholia mukana.

Piña Colada -jääpalat

Aloita sekoittamalla saman verran kookosmaitoa ja kookosrommimaista alkoholia (kuten Malibua). Laita tätä seosta kerros jääpalamuottien pohjalle, noin 1/3 matkalta. Sen jälkeen laita pakastimeen jäätymään ja jäätymisen jälkeen peitä seos ananasmehulla ja jäädytä uudelleen. Toista jäädytysprosessi vielä kertaalleen ja lisää ylimmäksi kerrokseksi jälleen kookosrommiseosta ja jäädytä. Lisää valmiit jääpalat trooppiseen drinkkiin – tai popsi jääpaloja sellaisenaan.

Mojito-jääpalat

Sekoita 2,3 desiä (1 cup) sitruunan- ja limenmakuista virvoitusjuomaa noin 1,2 desiin (0,5 cup) rommia. Täytä jääpalamuotti sekoituksella ja lisää hieman limen kuorta ja pilkottua minttua jokaiseen jääpalaan. Anna jäätyä ja lisää jääpaloja esimerkiksi soodaveden sekaan saaden käänteisen mojitojuoman.

Baileysille maistuvat jääpalat

Sekoita noin 1,2 desiä keitettyä kahvia 2,3 desiin Baileysin kaltaista kermalikööriä. Laita jääpalamuotteihin ja anna jäätyä pakastimessa. Käytä näitä jääpaloja tavallisten sijasta seuraavan kerran, kun teet jääkahvia itsellesi.

Hedelmäiset jääpalat

Nämä alkoholittomat jääpalat syntyvät helposti, kun muussaat lempihedelmiäsi ja yhdistät ne limonadiin ja jäädytät. Kiva yhdistelmä on tehdä jääpalat esimerkiksi mansikoista ja kiiveistä. Saat jääpaloista vielä söpömmät, jos leikkaat osaan jääpaloista mansikoita sydämenmuotoisiksi palasiksi.

Melonipallot

Käytä melonikauhaa (tai jotain muuta, jolla saat tehtyä pieniä palloja) ja ota vesimelonista, hunajamelonista ja/tai cantaloupemelonista sen avulla pieniä palloja. Jäädytä pallot pakastimessa leivinpaperilla peitetyllä pellillä ja niiden jäädyttyä siirrä ne suljettavaan pussiin. Pidä pakkasessa ja laita juomiesi sekaan halutessasi tuomaan niihin maukasta makua.

Jäiset marjat

Tee kuplivista juomista vielä parempia lisäämällä niiden sekaan jäisiä marjoja. Kokeile koristaa hiilihapotettua vettä, kuohuviiniä tai lempikesäjuomaasi vaikkapa jäisillä mustikoilla tai vadelmilla.

Katso kuvalliset vinkit täältä.

Lähde: Good Housekeeping