Tunteet olivat pinnassa, kun erikoislasien avulla maailma muuttui värikkääksi.

Lähes 300 miljoonaa ihmisitä maailmassa on värisokeita, todetaan Valspar Paintin julkaisemalla lyhyellä dokumenttivideolla. Valspar yhdisti voimansa värisokeille tarkoitettuja laseja valmistavan EnChroman kanssa Color For All -projektin myötä viime vuonna ja tarjosi muutamalle värisokealle mahdollisuuden nähdä värejä ensimmäistä kertaa.

Liikuttavalla videolla eri-ikäiset ihmiset kertovat omista kokemuksistaan värisokeuden kanssa ja asiantuntijat vuorostaan hieman avaavat, mistä siinä on ylipäänsä kyse.

Tämän jälkeen osallistujat saavat lasit kokeiltavaksi ja pääsevät ihastelemaan erilaisia värejä, joita eivät ole koskaan ennen nähneet. Yksi videon tekoon osallistuneista esimerkiksi selaa lapsensa piirustuksia lasit päässä ja toinen taas osoittaa seinälle maalattua vaaleanpunaista kohtaa ja sanoo, ettei ole koskaan voinut nähdä kyseistä sävyä – ja tunteet ovat pinnassa.

”Niin tämänkö te näette päivittäin”, yksi mies tokaisee auringonlaskua katsoessaan lasien läpi ja myöhemmin sanoo, ettei haluaisi ottaa laseja pois päästä.

Lyhyt dokumenttivideo saa ajattelemaan, kuinka itsestään selvänä värejä voi pitää, joten videon katsottuasi katso ympärillä olevaa maailmaa ja nauti siitä, mitä näet.

Lisää ihmisten tarinoita värisokeudesta löydät täältä.

Voit katsoa videon jutun yltä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit

Kommenttia