Luusyövän selättänyt teinityttö voi taas tanssia kuin ennen, kiitos erikoisen leikkauksen.

14-vuotiaalla ballerina Gabi Shullilla todettiin viisi vuotta sitten luusyöpä, jonka takia hän menetti toisen jalkansa ja pelkäsi, ettei enää koskaan tanssisi. Mullistavan leikkauksen ansiosta teiniballerina on kuitenkin päässyt takaisin tanssin pariin.

Kun 9-vuotias Shull oli luistelemassa ystäviensä kanssa, hän kaatui ja loukkasi polvensa. Polvea kuvattaessa selvisi, että hänellä on luusyöpä, osteosarkooma, joka diagnosoitiin maaliskuussa 2011.

Shullin toinen jalka amputoitiin polven yläpuolelta, minkä jälkeen jalka käännettiin 180 astetta ja kiinnitettiin uudelleen; Shullin nilkka toimii polvinivelenä. Toipumisprosessi oli vaikea, mutta vuosi leikkauksen jälkeen alajalkaansa proteesin saanut Shull otti ensimmäiset askeleensa – ja siitä vuotta myöhemmin hän tanssi jälleen lavalla.

Nyt teiniballerina on tanssii jälleen kilpailumielessä sekä tekee vapaaehtoistyötä syöpää sairastavien lasten hyväntekeväisyysjärjestössä ja toivoo tulevaisuudessa voivansa auttaa syöpäsairaita lapsia joko hoitajana tai yhtenä tutkijoista, joka löytäisi parannuskeinon syöpään.

”Jos minä pystyin voittamaan syövän ja saamaan jalkaproteesin ja oppimaan tekemään kaiken uudelleen, pystyn mihin tahansa”, Shull on sanonut.

Voit katsoa artikkelin yltä inspiroivan teinitytön tarinan.