Teini-ikäisenä täysin sokeutunut vloggaaja opetteli meikkaamaan, jotta ei joutuisi kyselemään muilta, miltä hän näyttää.

Parikymppinen Lucy Edwards sokeutui teini-ikäisenä. Tämä ei kuitenkaan estä häntä meikkaamasta ja julkaisemasta muun muassa meikkausvideoita Yesterday’s Wishes -YouTube-kanavallaan.

Edwards kertoi BuzzFeedille menettäneen näkönsä oikeasta silmästään 11-vuotiaana ja sama tapahtui vasemmalle 17-vuotiaana.

”Halusin pysyä positiivisena, minkä takia oikeastaan olen YouTubessa”, brittityttö sanoi.

Edwardsin sisko, Alice, auttoi häntä oppimaan meikkirutiinin, joka ei tarvitse peiliä. Helppoa se ei kuitenkaan ollut ja meni noin vuosi ennen kuin hänestä oli mukava meikata yksin.

”Välillä olen ollut, etten halua tehdä tätä enää, koska se on ollut niin turhauttavaa. Jos olen vaikka rajannut silmiäni ja Alice on sanonut, että se on paksumpi kuin olisin halunnut sen olevan, kun vielä näin ja minä olen, että ’Mistäs sinä sen tiedät'”, Edwards kertoi.

”Minun on pitänyt rauhoittua ja luottaa ihmisiin. Se on tekijä, kun sokeudut – joudut luottamaan enemmän muihin siinä, miltä näytät”, hän lisäsi.

Edwards kiinnostui meikkaamisesta enemmän sokeuduttuaan. Hän kertoi BuzzFeedille tuntevansa tarvetta meikata enemmän, koska ei näe itseään peilistä.

”Koska laittaudun nätiksi, tunnen oloni paremmaksi sisältä. Tiedän mediassa olevan paljon roskaa siitä, tarvitseeko meikkiä ja niin edelleen – en koe erityisemmin tarvitsevani sitä, mutta se on vain asia, joka saa minut tuntemaan oloni hyväksi. Tunnen olevani kontrollissa”, hän sanoi.

”Sokeana olet todella riippuvainen muista ja meikki, minulle henkilökohtaisesti, tarkoittaa sitä, etten joudu kysymään muilta, miltä kasvoni näyttävät”, hän kertoi ja lisäsi:

”Tiedän laittaneeni meikkivoiteen tietyllä tavalla ja olen rakentanut rutiininin, joten tiedän puhdistusrutiinit ja kaiken muun. Tiedän kasvojeni näyttävän hyvältä ilman, että katson peiliin. Joten minun ei tarvitse kysyä enää keneltäkään ’Näytänkö hyvältä tänään?’, koska tiedän näyttäväni.”

Jutun yllä oleva video on Edwardsin ensimmäinen meikkitutoriaali. Lisää voit katsoa täältä.

Lähde: BuzzFeed