Suomessa Joensuussa järjestettävä Ilosaarirock yrittää laittaa ennätyksen uusiksi heinäkuussa.

Naiset ovat laittaneet naku-uinnin maailmanennätyksen uusiksi viime lauantaina Irlannissa. Yhteensä 2 505 naista riisui vaatteensa ja ryntäsi 12-asteiseen veteen Meaghermoren rannalla, tehden näin uuden Guinnessin maailmanennätyksen.

Vain naisille tarkoitettu, Strip and Dip -nimellä tunnettu vuosittainen tapahtuma järjestettiin nyt kuudetta kertaa. Tapahtuman yhteydessä kerättiin varoja Aoibheann’s Pink Tielle, joka on Irlannin kansallinen lasten syöpään liittyvä hyväntekeväisyysjärjestö.

The Independentin mukaan tapahtuman on perustanut rintasyövästä selvinnyt Deirdre Featherstone, joka päätti aloittaa tapahtuman vain kuusi viikkoa rinnanpoisto-operaation jälkeen. Ensimmäiseen naku-uintiin osallistui 60 ihmistä, kun taas viime vuonna osallistujia oli 200.

”Sain neronleimauksen tehdä jotain hauskaa”, 53-vuotias kolmen lapsen äiti kirjoitti tämän vuoden tapahtuman rekisteröitymissivulla.

”Tähän osallistuu paljon naisia, jotka ovat kokeneet syövän sekä toki runsaasti ihmisiä, joihin syöpä on vaikuttanut”, hän lisäsi.

”Naurumme, arpiemme, erikoisten rintojemme – tai monissa tapauksissa vain yhden tai ei ollenkaan – haluaisimme lähettää viestin, että syövän jälkeen on elämää sekä lisätä tietoisuutta siitä, miten tärkeää naisten on tutkia rintansa. Se on taianomainen päivä kaikille osallisille”, Featherstone kirjoitti.

The Independentin mukaan tapahtumalla on kerätty yli 153 000 euroa hyväntekeväisyyteen, mutta Featherstone toivoo, että he saavuttavat 250 000 euroa seuraavien kahden viikon aikana. Tapahtumaan osallistuneille naisille naku-uinti on ollut mahtava kokemus.

”Tuo oli ehdottomasti mahtavaa”, tapahtumaan osallistunut nainen toteaa BBC:n julkaisemalla videolla.

”Emotionaalista, onnellista, me nauroimme, itkimme, halasimme alasti”, hänen vieressään ollut nainen kertoo.

”Syövästä selvinneenä tämä on voimaannuttanut minua vain nauttimana siitä, mitä elämä on minulle antanut”, ensimmäinen nainen lisää.

”Naiset ovat mahtavia”, molemmat naiset toteavat videon päätteeksi.

Naisten naku-uintitapahtuma päihitti aiemman Guinnessin maailmanennätyksen selvin luvin. Aiemmin suurin naku-uinti tapahtui Australian Perthissä, missä 786 ihmistä ui alasti vuonna 2015.

Naisten tekemä ennätys yritetään laittaa uusiksi Joensuun Ilosaarirockissa tänä kesänä. Ennätystä koetettiin rikkoa jo viime vuonna, jolloin naku-uintiin osallistui enemmän ihmisiä kuin Australian ennätysuinnissa, mutta ennätystä ei tullut, koska osa osallistujista diskattiin Guinnessin videotarkastuksessa.

”Aiemmin oli tarve 787 ihmiselle, nyt lähdetään siitä, että uimaan tulee 2 506”, Ilosaarirockin vastaava tuottaja Petri Varis kertoi sanomalehti Karjalaiselle.

”Pikkuisen lisähaastetta tästä tuli, mutta niistähän me tykätään”, Varis sanoi.

Voit katsoa artikkelin yltä videon Irlannissa tehdystä ennätyksestä.

Lähde: The Independent, BBC, Karjalainen