Kun syö vegaanisen ruokavalion mukaista ravintoa, tulee yleensä syötyä terveellisesti.

Eläintuotteita välttämällä tulee syötyä sellaista ruokaa, joka tekee olonkin hyväksi. Mutta The List-sivustolla kerrotaan yhdestä negatiivisesta seurauksesta, jonka vegaaninen ruokavalio voi aiheuttaa. Se voi nimittäin lisätä ihon vanhentumista.

Vegaanien kasvojen ihosta voi puuttua joustavuutta, joka on aiheutunut ruokavaliosta. Jos ei syö eläinkunnan tuotteita, iho myös kuivuu helpommin, jolloin voi ilmestyä ryppyjä. Tämä kaikki johtuu siitä, että iho ei saa tarpeeksi sen tarvitsemaa kollageenia ja elastiinia. Kollageeni ja elastiini koostuvat proteiinista, jota on paljon eläinkunnan tuotteissa.

Näin estät ihon vanhenemisen, vaikka noudatat kasvispohjaista ruokavaliota

Jos et syö eläinkunnan tuotteita, mutta halua ihosi pysyvän mahdollisimman nuorekkaan näköisenä, voit tehdä asialle jotain. Panosta silloin korkealaatuisiin proteiineihin, kuten tofuun, quinoaan ja papuihin. Syö paljon myös terveellisiä rasvoja, joita saat mm. avokadosta ja pähkinöistä.

Vegaanisen ruokavalion aiheuttaman ihon vanhenemisen voi korjata sillä, että muistaa syödä tarpeeksi kasvipohjaista proteiinia ja fermentoituja kasviksia. Myös kollageenilisien syömisestä voi olla apua. Mutta kannattaa huomioida, että monet niistä sisältävät eläinkunnan tuotteita.

Jos olet huomannut kasvipohjaiseen ruokavalioon siirtymisen jälkeen merkkejä ihosi vanhenemisesta, kannattaa miettiä, että noudatat sitä tavalla, joka ei näkyisi ihollasi. Voi kärsiä silloin myös helposti B12-vitamiinin ja raudan puutteesta, joten niidenkin saamista on syytä lisätä. Tämän ruokavalion noudattaminen on kuitenkin muuten terveyden kannalta erittäin hyvä asia. Se voi esimerkiksi estää sydänsairauksien ja diabeteksen puhkeamisen.

Lähde: The List