Varmista, että onnistut: Nämä tavat auttavat sinua pitämään kiinni uudenvuodenlupauksistasi

Nämä vinkit voivat auttaa sinua pitämään kiinni lupauksestasi senkin jälkeen, kun alkuvuoden innostus alkaa laantua.

Vuoden vaihtuessa moni tekee jonkinlaisia lupauksia, joista monet yleensä liittyvät elämäntapoihin laihduttamisesta terveelliseempään ruokavalioon tai vaikkapa liikunnan lisäämiseen. Alkuvuodesta lupausta alkaa toteuttaa intoa uhkuen, mutta jo kevään korvalla voi into olla lopahtanut ja lupaus unohtunut mielestä.

Jotta saisit pidettyä lupauksistasi kiinni uuden vuoden aikana, on alle listattu 7 vinkkiä, joista voi olla apua.

Ole tarkka tavoitteidesi ja lupaustesi kanssa

Muuta lupauksesi laskettavissa oleviksi tavoitteiksi. Esimerkiksi sen sijaan, että sanoisit, että aiot laihduttaa, päätä jokin kilomäärä, jota tavoittelet. Tai esimerkiksi jos aiot olla paremmin yhteydessä isovanhempiisi, päätä soittaa heille vaikkapa kerran viikossa tai edes kuukaudessa – kaipaamastasi muutoksesta riippuen. Mitä tarkempi olet lupauksesi ja tavoitteidesi kanssa, sitä helpompi sinun on seurata edistymistäsi.

Varaa aikaa lupauksellesi

Sinun täytyy tehdä päivittäin valinta, mihin käytät aikaasi. Olipa uudenvuodenlupauksessai kyse sitten rahan säästämisestä tai kodin pitämisestä siistinä, varaa aikaa kalenteristasi tätä varten, jolloin keskityt siihen, ja pidä varatusta ajasta kiinni samalla tavalla kuin pidät kiinni kampaajalle varatusta ajasta tai deadlinesta töissä.

Seuraa edistystäsi

Tämän pitäisi olla helppoa, jos olet tehnyt itsellesi laskettavissa olevan lupauksen. Kun näet oman edistyksesi, motivoi se sinua jatkamaan sekä tarvittaessa kertomaan, tarvitseeko sinun tehdä muutoksia suunnitelmaasi lupauksen toteuttamisessa.

Toteuta yhdessä toisen ihmisen kanssa

Kun jotain tekee yhdessä, on siitä helpompi pitää silloin kiinni ja lupauksen toteuttaminen voi tuntua jopa hauskemmalta. Jos haluat uuden vuoden aikana kuntoilla kahdesti viikossa? Kysy joku seuraksesi ja kuntoilkaa yhdessä. Kun toteutat lupaustasi toisen ihmisen / useamman henkilön kanssa, auttaa se sinua silloin, kun meinaat lipsua tavoitteen toteuttamisesta.

Jaa edistymisesi muille

Vaikka kuinka sinua saattaisi ärsyttää Facebook-kavereidesi salipäivitykset ja kuvat terveellisistä ruoka-annoksista, pitävät he todennäköisesti tavoitteistaan kiinni paremmin. Kun muut seuraavat, miten edistyt tavoitteessasi, luovutat epätodennäköisemmin. Ole kuitenkin maltillinen edistyspäivityksissä, kuten tehden yksi päivitys päivässä ja vain yhteen some-kanavaan – ei niin, että spämmäät sekä Facebookia, Instagramia, Snapchattia ja Twitteriäkin.

Palkitse itsesi

Laita itsellesi välitavoitteita lupauksesi toteuttamisen suhteen ja palkitse itse, kun saavutat niitä. Muista vain pitää huoli, ettet pilaa edistystäsi itseäsi palkitessa. Esimerkiksi jos onnistuit laihduttamaan muutaman kilon, käy hemmottelemassa itseäsi hieronnassa tai jossakin mukavassa hoidossa.

Ole kärsivällinen

Kaikki tai ei mitään -asenne ei toimi, vaan edistyminen vaatii aikaa eikä se koskaan ole suoraviivaista. Elämä voi laittaa omalla tavallaan kapuloita rattaisiin ja toisinaan pitkän päivän jälkeen on ihan okei jättää treeni väliin ja syödä jotain hieman epäterveellisempää samalla, kun katsoo lempisarjaa monta jaksoa putkeen. Tämä ei tarkoita sitä, että epäonnistuit tavoitteessasi. Aloita vain uudelleen seuraavana päivänä ja jatka eteenpäin – kyllä se siitä!

Aiotko sinä tehdä uudenvuodenlupauksia ja jos kyllä, minkälaisia? Kerro se kommenteissa!

Lähde: Pure Wow


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.