Ruukkujen sijaan pääset käyttämään hieman DIY-taitojasi laittamalla taimet kasvamaan joka kodista löytyviin asioihin.

Kun ulkona on vielä liian viileää, on parasta aloittaa taimikasvatus sisätiloissa. Erilaisten ruukkujen ja purnukoiden sijaan voit istuttaa taimesi kasvamaan myös erilaisin tavoin ja pääset käyttämään tee se itse -taitojasi.

Alla kuusi vinkkiä kodista löytyvistä asioista, joissa voit aloittaa taimikasvatuksen ennen niiden siirtoa ulos.

Näissäkin voit laittaa taimikasvatuksen alulle:

1. Munankuoret

Älä heitä tyhjiä munankuoria menemään vaan säästä ne ja laita niihin hieman multaa. Kananmunat ovat hyvä kalsiumin lähde myös kasveille. Kun alat nähdä versoja, voit siirtää taimen kuoriruukkuineen ulkona multaan – muista vain puristaa kuorta hieman, että juuret löytävät tiensä paremmin uuteen kasvaumaahansa.

2. Sitrushedelmät

Tee reikä valmiiksi jo mehustettuun sitruunaan tai appelsiiniin sen kuivattamiseksi ja täytä se mullalla. Tämänkin voit myöhemmin istuttaa suoraan maahan hedelmän kuoren kompostoituessa maaperään.

3. Vessapaperirullat

Tätä kikkaa hyödyntämällä voit ottaa tyhjien vessapaperirullien hylsyt hyötykäyttöön. Esimerkiksi ruskeaan pakkauspaperiin käärityt hylsyt kera taimien voivat olla myös söpö lahja ystäville, jos versoja alkaa tulla liikaa sinun tarpeisiisi.

4. Jäätelötötteröiden vohvelit

Nämä hajoavat ”ruukut” yhdistävät kaksi keäsistä asiaa: jäätelön syömisen ja kasvimaan hoitamisen. Jos jäätelön vohveli ei maistu, voit käyttää sitä taimikasvatuksessa.

5. Sanomalehdet

Vanhat sanomalehdet voi ottaa hyötykäyttöön ja tehdä niistä kuppeja taimia varten. Kääri sanomalehteä keittopurkin ympärille, jotta siitä tulee oikean muotoinen.

6. Limsapullot

Leikkaa isoja limsapulloja kahtia ja saat tehtyä niistä myös alustan taimikasvatukseen.

Katso lisää vinkkejä sekä tarkemmat ohjeet täältä.

Lähde: Good Housekeeping