Töitä hakiessa myös sillä voi olla väliä, mihin aikaan lähetät hakemuksesi.

Jos työpaikkailmoituksia selatessa löysit ihanteellisen työn, jota haluat hakea, kannattaa vilkaista kelloa ennen kuin innokkaana lähettää työhakemuksen. TalentWorksin teettämän tutkimuksen mukaan on nimittäin olemassa ihanteellinen ajankohta päivästä, jolloin töitä kannattaa hakea, jos paikan todella mielii saaada.

Tutkimuksesta uutisoineen PureWow’n mukaan kello 19:30 jälkeen vastaanotetut hakemukset johtivat epätodennäköisimmin työhaastatteluun – itse asiassa mikään kello 16 jälkeen lähetetty harvoin johti edes yhteydenottoon. Sen sijaan ihanteellisen ajankohta hakemusten lähettämiselle – vastauksen saamista ajatellen – oli aamulla kello 06 ja 10 välillä.

Taustalla on se, että oma hakemus ansioluetteloineen olisi työpaikkahakemuksia vastaanottavan henkilön sähköpostissa ensimmäisten joukossa, kun hän aamulla avaa sen töihin tultuaan. PureWow’n mukaan tässä on järkeä, koska monet ovat työpäivän alussa enemmän valppaina sähköpostin kanssa.

Jos aamun aikaikkuna kuitenkin menee ohi, ei huolta. Tutkimuksen mukaan onneaan voi koettaa myös lounasaikaan, jolloin havaittiin toinen piikki työhakemuksissa, joihin vastattiin.

Voit tutustua tutkimukseen lisää täällä.

Lähde: PureWow