Tutkimus vahvistaa: Yksihuoltajaperheessä kasvaminen ei vaikuta negatiivisesti lasten hyvinvointiin

Kahdeksan vuotta kestäneessä tutkimuksessa osallistujat arvioivat hyvinvointiaan kolmessa eri kategoriassa.

Tuore tutkimus on selvittänyt, että lasten hyvinvointiin ei vaikuta negatiivisesti se, jos heidät on kasvattanut yksinhuoltaja. The Sun kertoo tutkimuksen jopa todenneen, että yksinhuoltajien lapset pärjäävät paremmin useilla tavoilla kuin lapset, joilla on ollut kaksi vanhempaa.

Sheffieldin yliopiston julkaisemassa tutkimuksessa perehdyttiin vuosien 2009 ja 2017 välillä kerättyihin tietoihin 27 834 kotitaloudesta. Tiedot oli kerätty UK Household Longitudinal Study, Understanding Society -tutkimuksessa.

Tutkimukseen osallistuneita pyydettiin arvioimaan hyvinvointiaan kolmessa eri kategoriassa: elämäntyytyväisyys, miten suhtautuvat perheeseensä ja minkälaiset suhteet heillä on ikäisiinsä. The Sunin mukaan yksinhuoltajaperheessä kasvaneet lapset kertoivat paremmasta tyytyväisyydestä, he suhtautuivat perheeseensä positiivisemin sekä heillä oli yleensä vähemmän ongelmalliset suhteet ikäistensä kanssa.

”Kaikissa tapauksissa eroavaisuudet olivat tilastollisesti merkittävät heidän välillä, ketkä eivät olleet koskaan kasvaneet yksinhuoltajaperheessä ja ketkä olivat kokeneet tai aina asuneet yksinhuoltajaperheessä, mikä tarkoittaa sitä, että havainnoimamme ero ei todennäköisesti ollut sattumaa”, tutkimuksessa kerrottiin.

The Sunin mukaan tutkimuksessa selitettiin, että yksinhuoltajaperheet saavat todennäköisemmin apua isovanhemmilta.

”Tämä on erityisen ilmeistä taloudellisen tuen ja käytännöllisen avun suhteen, kuten aterioiden valmistaminen, päivittäisten askareiden teko ja DIY”, tutkimuksessa mainittiin.

Tutkijat totesivat, että löydökset haastavat yleiset poliittiset ja julkiset ajatusmaailmat liittyn yksinhuoltajiin ja heidän perheisiinsä.

”Yksinhuoltajavanhemmuus on yleisempää kuin kerrotaan ja sen lisäksi perhesuhteet ja huolehtivat suhteet ovat monimutkaisempia ja usein ylittävät kotitalouden”, tutkimuksessa sanottiin.

”Keskeistä on se, että on selviä merkkejä siitä, ettei lasten hyvinvointiin vaikuta negatiivisesti asuminen yksinhuoltajaperheessä”, siinä lisättiin.

Tilastokeskuksen mukaan Suomessa lapsiperheistä noin viidennes oli vuonna 2017 yksinhuoltajaperheitä. Yksinhuoltajaäitejä oli 106 939 ja yksinhuoltajaisiä 17 641.

Voit tutustua Sheffieldin yliopiston tutkimukseen lisää täällä.

Lähde: The Sun


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.