Tutkimus vahvistaa: Naiset tekevät edelleen enemmän kotitöitä kuin miehet

Naiset tekevät enemmän kotitöitä kuin miehensä eri elämänvaiheissa.

Kanadalaistutkimus on vahvistanut sen, minkä moni miehen kanssa parisuhteessa oleva nainen jo tietää: naiset tekevät enemmän kotitöitä kuin miehet. The Independentin mukaan tutkimus selvitti, että kaikenikäiset naiset tekevät enemmän kotiaskareita kuin heidän miehensä.

Springerin Sex Rolesjournalissa julkaistun tutkimuksen mukaan avoliitossa olevista heteropareista suuressa osassa nainen tekee enemmän kotitöitä huolimatta kumppanin työtilanteesta tai tuloista.

Tutkimuksessa seurattiin yli 900 parisuhteessa olevaa ihmistä nuoruudesta aikuisuuteen sekä kerättiin tietoja kyselyiden avulla. Osallistujat vastasivat kyselyihin eri elämänvaiheissa: 25-vuotiaana (aikuistumassa), 32-vuotiaana (nuori aikuinen) ja 43-vuotiaana (keski-ikä).

The Independentin mukaan tutkijat perehtyivät siihen, miten kotityöt jaettiin näissä eri vaiheissa ja miten jakautumiseen vaikuttivat tulot, siviilisääty, työtunnit ja lapsista huolehtiminen.

”Naiset jatkuvasti tekevät enemmän kotitöitä kuin miehet”, tutkimusta johtanut Rebecca Horne kommentoi.

”Kotitöiden vastuualueet miesten ja naisten välillä vaikuttavat olevan melko johdonmukaiset jokaisessa elämänvaiheessa huolimatta pienestä vaihtelusta kotiaskareiden määrissä”, hän jatkoi.

The Independentin mukaan Horne on toiveikas, että löydökset tuovat valoon merkittävän epätasa-arvon sukupuolten välillä, mikä vaikuttaa lähes vanhanaikaiselta stereotypiassaan.

Hornen tutkimus tukee vuonna 2016 julkaistun tutkimuksen tuloksia, joista ilmeni, että naiset tekivät lähes 40 prosenttia enemmän kotiaskareita, kun taas miehet panostivat enemmän kuljetuksen saralla, esimerkiksi kuskaamalla perheenjäseniä.

Tässä tutkimuksessa myös laskettiin, että naiset tienaisivat noin 300 euroa viikossa, jos heille maksettaisiin kotitöiden tekemisestä. Miehet sen sijaan tienaisivat viikossa noin 190 euroa.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täällä.

Lähde: The Independent


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.