Muun muassa muovisissa suihkuverhoissa ja pvc-muovista tehdyissä lattioissa on kemikaalia, joka voi alentaa naisen sukuviettiä.

Daily Mailin mukaan tutkimus on löytänyt kytköksen alhaisen libidon ja muovin pehmentämiseen käytettävien lisäaineiden väliltä. Tutkimusta varten tohtori Emily Barrett mittasi ftalaatti-kemikaalin määrät 360 raskaana olevan 20-30-vuotiaan naisen virtsasta.

Daily Mailin mukaan Barrett myös kysyi osallistujilta, kuinka usein he menettivät kiinnostuksen seksiin raskautta edeltäneinä kuukausina. Naiset, joilla oli korkeimmat määrät ftalaatteja kehoissaan, olivat kadottaneet seksihalunsa 2,5 kertaa todennäköisemmin kuin naiset, joilla ftalaatteja oli vähiten.

Daily Mailin mukaan ftalaatit ovat keinotekoisia kemikaaleja, joiden uskotaan häiritsevän luonnollisia hormoneja, jotka ovat tärkeitä yleisterveyden kannalta. Ftalaatteja löytyy kaikesta pvc-muovisista lattioista suihkuverhoihin ja auton kojelautoihin sekä sitä voi olla myös ruoassa.

Daily Mailin mukaan pienet hiukkaset voivat päästä kehoon joko hengittämisen tai syömisen myötä. Barrett uskoo ftalaattien häiritsevän estrogeenin ja testosteronin tuotantoa, mitkä ovat kumpikin naisen sukuviettiin liittyviä hormoneja.

”Monen seksihalunsa kadottavan naisen kohdalla ei ole selvää syytä sille ja on tärkeää tietää, miten nämä kemikaalit voivat vaikuttaa”, Barrett sanoi.

Barrettin mukaan jos nainen haluaa vältellä parhaansa mukaan ftalaatteja, kannattaa silloin syödä vähemmän prosessoitua ruokaa ja valita tuoreita tuotteita, joita ei ole pakattu. Muita keinoja on muun muassa valita lattiaan jokin muu materiaali kuin pvc-muovi sekä vaihtaa muoviset suihkuverhot lasiseinämiin.

Valmistajia edustavan Chemical Industries Associationin tiedottaja kertoi kuitenkin Daily Mailille, etteivät he ole tietoisia mistään globaalisti hyväksytyistä testeistä, jotka voivat mitata, minkälainen vaikutus altistumisella kemikaalille voi olla libidoon.

Daily Mailin mukaan tiedottaja myös lisäsi, että ftalaatit ovat tutkituimpien kemikaalien joukossa ja niiden, joilla voi olla vaikutusta hedelmällisyyteen, käyttöä on ajoitettu. Tiettyjen ftalaattien käyttö on kielletty kosmetiikkatuotteiden, hygieniatuotteiden ja lelujen osalta EU:ssa ja lisää rajoitteita on tulossa.

Lähde: Daily Mail