Ehkäisymenetelmät tekevät tehtävänsä entistä paremmin nykypäivänä.

Eri ehkäisymenetelmät ovat tuoreen tutkimuksen mukaan nykyisin tehokkaampia kuin koskaan ennen, kertoo Metro. Tutkijat ovat seuranneet yleisten ehkäisymenetelmien epäonnistumisprosentteja ja huomanneet niiden laskeneen vuodesta 2002.

Guttmacher Instituten tutkijat perehtyivät tietoihin 2006-2010 National Survey of Family Growth -tutkimuksesta ja analysoivat 15 728 ajankohtaa, joina 6 683 naista käytti ehkäisyvälineitä. Metron mukaan tutkijat selvittivät, miten usein ehkäisymenetelmät pettivät näinä aikoina verrattuna epäonnistumisprosentteihin vuosien 1995 ja 2002 välillä.

Tutkijat paljastivat, että epäonnistumisprosentit olivat nykyisin merkittävästi alhaisemmat. Vuonna 1995 ehkäisymenetelmien epäonnistumisprosentti oli 14,9, kun taas vuosien 2006 ja 2010 välillä se oli laskenut 10,3 prosenttiin.

Prosentit voisivat olla tuotakin parempia, mutta Metron mukaan on hyvä tietää, että ehkäisymenetelmien pettämisen todennäköisyys on laskenut, mikä tarkoittaa sitä, että ne ehkäisevät raskautta tehokkaammin.

Tutkimuksessa ilmeni, että epätodennäköisimmin ehkäisyvälineistä pettää pitkäkestoiset tavat, kuten kierukka, joilla epäonnistumisprosentti on noin yksi prosentti. Metron mukaan myös kondomien epäonnistumisprosentit ovat merkittävästi laskeneet, 18 prosentista 13 prosenttiin.

Tutkimuksen tekoon osallistunut Kathryn Kost kertoi uskovansa, että epäonnistumisprosenttien lasku todennäköisesti johtuu siitä, että naiset ovat vaihtaneet vähemmän tehokkaat ehkäisyt tehokkaimpiin ja käyttävät ehkäisyä oikein ja jatkuvasti. Toinen vaikuttava tekijä on kampanjoiden lisääntyminen ehkäisyn käytön edistämiseksi.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täällä.

Lähde: Metro