Tokio muuttui talven ihmemaaksi marraskuun lopulla.

Suomessa on ehditty nauttia lumisista maisemista jo pidempään, mutta Japanin pääkaupungissa Tokiossa lumi marraskuussa on harvinaisuus. Marraskuun viimeisellä kokonaisella viikolla Tokio kuitenkin sai lumipeitteen, kun ensilumi satoi 40 päivää keskimääräistä aiemmin.

House Beautifulin mukaan marraskuinen lumisade oli ensimmäinen sitten vuoden 1962 – samana vuonna, kun Urho Kekkonen aloitti toisen kautensa Suomen presidenttinä ja The Beatles julkaisi ensimmäisen singlensä Love Me Do.

Harvinaisuutensa lisäksi Tokion marraskuinen lumipeite on historiallinen, sillä se oli ensimmäinen kerta vuonna 1875 aloitetun tilastoinnin jälkeen, kun marraskuussa satanut lumi ei sulanut heti pois.

Keskimäärin Tokiossa sataa lunta noin kymmenen senttiä vuodessa ja yleensä lumisateet koittavat tammi-helmikuun aikana. Ensimmäinen marraskuinen lumisade 54 vuoteen vaikeutti liikennettä, mutta suurin osa siitä suli pois seuraavaan päivään mennessä.

Tokiossa kuitenkin nautittiin kauniista ja harvinaisesta näystä ja kuten nykyaikaan kuuluu, ensilunta ikuistettiin myös sosiaaliseen mediaan. Alla onkin muutama kaunis kuva lumisesta Tokiosta:

Lähde: House Beautiful