Voiko sanoilla todella olla avioliiton pelastava vaikutus? Kyllä voi!

Hyvänkin suhteen ylläpitäminen vaati paljon töitä! Erityisesti korona-aika on rasittanut monia suhteita, sillä aikaa on vietetty omassa kodissa kaksistaan enemmän kuin yleensä, ja moni onkin kertonut sen rasittaneen parisuhdetta.

On kuitenkin olemassa melko helppo tapa pitää yllä kukoistavaa parisuhdetta. Se ei vaadi toistuvia deitti-iltoja tai valtavaa panostusta ajallisesti. Tärkeintä on muistaa seuraavat 3 lausetta:

  1. Arvostan sinua
    Olittepa olleet yhdessä vuoden tai 20 vuotta: toisen ottaminen itsestäänselvyytenä käy helposti. Kun kumppanisi tekee jotain yllättävää, muista huomioida se ja sanoa, että arvostat häntä. Sano se hänelle myös aivan arkisissa tilanteissa. Jos hän tekee sinulle joka aamu kahvin herättyäsi, hoitaa kotityöt kun tietää sinun olevan väsynyt ja hakee sinut ystäväsi luota viini-illasta, muista kertoa hänelle, että arvostat kaikkea mitä hän tekee, ja arvostat häntä.

  2. Mitä voin tehdä puolestasi?
    Monesti pariskunnat rutinoituvat omiin tehtäviinsä ja arkisiin rutiineihinsa, ja kaikki rullaa taustalla ilman, että siihen kiinnittää sen kummempaa huomiota. Toinen saattaa myös kokea uraansa liittyvät ammatilliset asiat raskaana, ja väsyä. Onkin tärkeää miettiä ajoittain, voisiko toista jotenkin tukea perusarjessa. Toisen uraan liittyvissä asioissa et kenties osaa auttaa, mutta voit aina kysyä, haluaisiko hän rentouttavan hieronnan tai kokkaisitko hänen lempiruokaansa. Kumpikin kumppaneista tarvitsee ajoittain apua, ja on ihanaa, jos toinen myös muistaa tarjota sitä.

  3. Kiitos
    Tämä yksi sana on voimakas. Kiitollisuus on iso osa tervettä ja hyvinvoivaa avioliittoa. Ja toki mitä tahansa muutakin suhdetta. Arkisista asioista moni ei useinkaan muista kiittää, mikä saattaa olla hyvin turhauttavaa toiselle, ja kokemus suhteen hyvinvoinnista kärsii ajan mittaan. Asiantuntijat ovatkin todenneet, että kiitollisuus on yksi merkittävimpiä asioita, jotka vaikuttavat avioliiton laatuun. Muista siis yksinkertaisesti sanoa ”kiitos” useammin, ja suhteesi tulee voimaan merkittävästi paremmin.

Jaa artikkeli myös ystävillesi, jotka ovat parisuhteissa!

Lähde: Pure Wow