Ei ole yhdentekevää, kummalla kyljellä nukut, sillä toisella puolella nukkuminen pitää sisällään paljon terveyshyötyjä. Lue kumpi kylki on kyseessä!

Tutkimukset osoittavat, että vasemmalla kyljellä nukkuminen on paljon terveellisempää, kuin oikealla kyljellä. Lue miksi!

 1. Parantaa ruuansulatusta
  Nukkuessasi vasemmalla kyljellä ruoka pääsee liikkumaan suolistossasi vapaammin ja paremmin. Näin ruuansulatusjärjestelmääsi ei kohdistu niin paljon painetta, erityisesti jos menet nukkumaan täydellä vatsalla. Tämä myös auttaa pernaasi toimimaan paremmin.

 2. Sopii raskauden aikana
  Vasemmalla kyljellä nukkumista suositellaan erityisesti raskaana oleville naisille, sillä tämä asento vähentää kohdun tuottamaa painetta maksalle. Vasemmalla puolella nukkuminen myös parantaa verenkiertoa sikiössä, kohdussa ja munuaisissa. Tämän vuoksi lääkärit suosittelevatkin kierähtämään vasemmalle kyljelle.

 3. Vähentää närästystä
  Vasemmalla kyljellä nukkumisen on todettu myös estävän närästystä ja refluksitaudin oireita. Jo kymmenen minuutin mittainen makoilu voi auttaa!

 4. Auttaa selkäkipuun
  Kroonisesta selkäkivuista kärsiville vasemmalla kyljellä nukkuminen on suositeltua. Tämä nimittäin vähentää selkärankaan kohdistuvaa painetta ja sitä myöten myös kipua. Vasemmalla kyljellä nukkuessasi hyvien yöunien mahdollisuus kasvaa!

 5. Paremmat yöunet
  Kaikkien hyötyjen summa tarkoittaa sitä, että kokonaisuudessaan nukut yösi paremmin ja laadukkaammin vasemmalla kyljelläsi. Tämä on todella helppo konsti parantaa omaa hyvinvointia ja unen laatua! Kokeile, ja kehosi ja mielesi kiittävät sinua jo seuraavana päivänä!

Nappaa neuvot talteen ja kierähdä vasemmalle kyljellesi tänä yönä! Jaa vinkit myös terveydestään kiinnostuneille ystävillesi!

Lähde: Celebs Pulse