Tupakoinnin lopettaminen on hyvästä terveydelle ja se voi myös vaikuttaa positiivisesti seksielämään.

Tupakointi on haitallista terveydelle, mikä tulee hyvin selväksi jo tupakka-askeistakin. Jos terveysriskien tiedostaminen ei ole vielä ollut riittävä syy tupakoinnin lopettamiseksi, kenties tieto lopettamisen hyvistä vaikutuksista seksielämään saa sinut tumppaamaan tupakan lopullisesti.

Tupakointi vaikuttaa merkittävästi ja monella tapaa siihen, mitä makuuhuoneen puolella tapahtuu, kertoo brittilehti Metro. Tupakoinnin lopettaminen voikin välittömästi johtaa asioiden parantumiseen, kun on kyse seksistä.

Metro koosti listan tavoista, miten tupakoinnin lopettaminen voi parantaa seksielämää ja suomensimme nämä tavat alle.

Tupakointi on kytköksissä erektiohäiriöön

Metron mukaan tämä johtuu siitä, että tupakointi on suuri riski sydämen terveydelle. Verenkierto-ongelmat ovat pääsyy erektiohäiriöille, joten sen lisäksi, että tupakointi sekoittaa sydäntäsi ja verenkiertoa, voi se vaikeuttaa erektion saamista. Usein erektiohäiriöt ilmenevät ennen muita sairauksia, joten penisongelmia voi ilmetä jo varhaisessa vaiheessa tupakoinnin aloitettua. Satunnaisena polttajana täyttä erektiohäiriötä ei välttämättä synny, mutta Metron mukaan on mahdollista, että huomaat peniksen olevan vähemmän kova tai sinulla on vaikeuksia kestää pidempään. Tämä johtuu aktiivisisa aineksista tupakassa, nikotiinissa ja hiilimonoksidissa, jotka supistavat verisuonia vaikuttaen välittömästi.

Tupakointi voi aiheuttaa emättimen kuivuutta

Yllä mainitut verenkierto-ongelmat eivät vaikuta vain peniksiin, vaan myös emättimiin. Metron mukaan nämä ongelmat voivat johtaa vaikeuksiin kiihottua fyysisesti ja vaikeuksia luonnollisen liukasteen suhteen. Tämä taas tarkoittaa vähemmän nautinnollista seksiä. Tupakoinnin lopettaminen sen sijaan parantaa tilannetta nopeasti.

Harrastat enemmän suuseksiä, kun lopetat tupakoinnin

Metron mukaan jokainen, joka on joskus lopettanut tupakoinnin, tietää sen intensiivisen tarpeen tehdä jotain suullaan heti, kun tupakka ei ole siinä. Monille se tarkoittaa esimerkiksi purkan pureskelua tai liiallista syömistä, minkä takia monet murehtitavat, että lopettaminen saa lihomaan. Metro kuitenkin huomauttaa, että on nautinnollisempi tapa hyödyntää tämä äkillinen tarve laittaa jotain suuhunsa: suuseksi. Suuseksin antaminen ei tunnu niin työltä, kun saa enemmän iloa irti siitä, kun voi tehdä jotain suullaan. Tämä koskee suuseksin antamista kummallekin sukupuolelle ja mitä enemmän suuseksiä antaa, sitä enemmän sitä yleensä saa itsekin, joten kaikki voittavat.

Seksivietti kasvaa, kun lopetat tupakoinnin

Tupakointi voi sabotoida naisten hormonitasapainoa, nostaen kortisoli- ja androgeenitasoja ja vähentäen estrogeenin tuotantoa. Kun estrogeenin tasot ovat alhaalla, niin ovat seksihalutkin. Lopettamalla tupakointi tilanne muuttuu ja pian tunnet olevasi kiihottuneempi ja saat enemmän nautintoa, kun teet jotain seksuaalista.

Sinulla on enemmän kestävyyttä, kun lopetat tupakoinnin

Tupakointi vahingoittaa keuhkoja, minkä luultavasti jokainen tietää. Kun keuhkojen kapasiteetti vaurioituu, vaikuttaa se aerobisen liikunnan harjoittamisen kykyyn. Metron mukaan siihen lukeutuu myös seksi ja tupakoitsija voikin pian huomata haukkovansa henkeä eikä jaksa niin hyvin kuin haluaisi. Tupakoinnin lopettaminen tehostaa myös energiaasi, antaen hapen liikkua pitkin vartaloa ilman, että hiilimonoksidi sitä hidastelee.

Jos kaipaat lisää syitä lopettaa tupakointi, niitä löytyy täältä. Jos taas kaipaat vinkkejä tavoista lopettaa tupakointi, niitä löytyy täältä.

Lähde: Metro