Muulla vaatetuksellasi voi olla vaikutusta reikien syntyyn ötököiden sijaan.

Olet lähdössä kotoa liikenteeseen ja vaatteita pukiessa huomaat, että joitakin viikkoja sitten ostamassasi uudessa paidassa on ärsyttävä, pieni reikä sen alaosassa. Kuulostaako tutulta? Et suinkaan ole ainoa, joka tätä kokee.

Ensimmäisenä syypääksi saattaa epäillä vaatekoin kaltaisia tuholaisia, mutta Cosmopolitan UK:n mukaan syy voi ollakin siinä, mitä muuta puet yllesi.

”Tuo kohta paidasta (alaosa) on pääasiallinen hankaumakohta”, American Giantin perustaja ja johtaja Bayard Winthrop kommentoi.

Winthropin mukaan paidan alaosan kangas pääsee hankautumaan esimerkiksi vyötä sekä farkkujen yläosaa vasten ja ajan mittaan toistuva hankaus saa kankaan hajoamaan. Farkkujesi nappikin voi siis jo tehdä tuhojaan lempipaidallesi.

Laadulla voi olla merkitys

Ärsyttävien pienten reikien syntymistä voi estää sijoittamalla laadukkaampiin vaatteisiin.

”Todellinen syyllinen on usein paidan kangas. Vaate voi olla tuotettu mahdollisimman halvalla, kuluja on karsittu siellä missä mahdollista”, Winthrop sanoi.

Hän suositteleekin ostamaan sellaisten merkkien vaatteita, missä ilmenee minkälaista puuvillaa he käyttävät – pidempi kuidun pituus on hyvä merkki, Winthrop huomautti. Tämän lisäksi kannattaa ottaa huomioon, miten vaate on muotoiltu.

Muualla vaatteissa reiät voivat olla toki tuholaisten synnyttämiä ja joskus jopa kodissa asustavat lemmikit voivat jättää jälkensä vaatteisiin reikinä. Cosmopolitan UK:n mukaan reikien syypään, onko se tuholainen vaiko housusi, voi tunnistaa siitä, missä reiät sijaitsevat.

Jos reikiä on ilmestynyt lempipaitaasi, voi sen kuitenkin mahdollisesti pelastaa, sillä internetistä löytyy monenlaisia niksivideoita avuksi – täältä löydät yhden sellaisen.

Lähde: Cosmopolitan UK