Monet parit harrastavat seksiä illalla tai aamulla.

Kumpikaan yllä mainituista ajankohdista ei kuitenkaan ole se paras ajankohta intiimeille puuhille. Sen sijaan paras aika on iltapäivällä, kun monet ovat vielä töissä tai opiskelujen parissa – kello 15.

Daily Mailin mukaan kello 15 aikaan sekä miehet että naiset ovat eniten sopusoinnussa toistensa halujen kanssa. Iltapäivällä naisten kortisolitasot ovat korkeat, mikä auttaa olemaan valpas, ja naiset ovat energisimmillään, kun taas miehillä estrogeenitasot ovat koholla, joten he ovat enemmän emotionaalisesti läsnä seksin aikana.

Hormoniasiantuntija Alisa Vittin mukaan kello 15 on täydellinen kompromissi kummankin sukupuolen tyydytystä ajatellen. Tämä johtuu siitä, että miehet antavat naisille heidän kaipaamaa emotionaalista tukea ja saavat itse paljon nautintoa.

Vittin mukaan pelkästään miehiä ajatellen paras ajankohta seksille on aamulla, kun miesten testosteronitasot nousevat huippuunsa.

”Varhain aamulla tai aamun puolivälissä miehiä kiinnostaa enemmän tehdä aloite seksiin ja he pystyvät parempaan seksuaaliseen vasteeseen”, Vitti kommentoi Daily Mailille.

Paras aika naisille

Myöhään iltapäivällä on kuitenkin toinen hyvä ajankohta miehille harrastaa seksiä, kun testosteronitasojen laskiessa estrogeenitasot nousevat.

”Tämä yhdistelmä tekee miehistä enemmän emotionaalisesti läsnäolevia seksin aikana ja he keskittyvät paremmin naisen tarpeisiin ja tyydytykseen”, asiantuntija kertoi.

Vittin mukaan paras aika kuukaudesta seksin harrastamiselle on noin kymmenen päivää ovulaation jälkeen, kun naisten estrogeeni- ja testosteronitasot nousevat ja saavat himot valloilleen.

”Paras aika naisille on kierron missä tahansa vaiheessa on kuitenkin keskipäivästä myöhään iltapäivällä”, Vitti sanoi.

Todella tyydyttävän seksielämän salaisuus on Vittin mukaan se, että osapuolet keksivät, miten saada viettinsä yksiin ja asiantuntijan laskelmien mukaan paras kompromissi ajankohta on juurikin kello 15.

Lähde: Daily Mail