Monista hiusongelmista syytetään hiustenhoitotuotteita tai -hoitotapaa, vaikka todellinen syyllinen voi ollakin se, miten hiuksia on harjattu.

Hiuksia voi käsitellä väärin, ja nyt on julkaistu listaus vääristä tavoista harjata hiuksia.

Tällä tavoin sinun ei pitäisi harjata hiuksiasi:

1. Juuresta latvaan

Juuresta aloittaminen ja hiusten vetäminen alas vetää hiuksia pois karvatupeistaan ja ne katkeavat. Sen sijaan aloita noin muutaman sentin päästä latvoista, poista takut ja siirry hieman ylemmäs. Käy hiuksesi näin läpi osa kerrallaan juureen asti.

2. Märkien hiusten harjaaminen

Hiuskuidut täyttyvät kosteudesta ja ne venyvät. Suortuvat ovat silloin heikompia ja katkeilu on yleisempää. Anna hiustesi kuivua ennen kuin poistat takkuja.

3. Takkujen poistaminen lapioharjalla

Lapioharja on liian karkea takkujen poistoon, olivat hiukset kuivat tai märät. Käytä harvahampaista kampaa, mutta sivele hiuksiin ensin hiustyypille sopivaa, selvittävää ainetta.

4. Liiallinen harjaus

Vanhoissa elokuvissa tai tv-sarjoissa naiset ovat istuneet peilin edessä ja laskeneet jokaisen harjan vedon siihen saakka, että pääsevät sataan. Harjaaminen voi kuitenkin aiheuttaa enemmän katkeilua, joten sen sijaan keskity harjaamisen laatuun vetojen määrän sijaan. Poista takut ja olet valmis.

5. Väärän harjan käyttäminen

Hiusongelmien aiheuttaja voi olla myös vääränlainen harja. Luonnolliset harjat ovat hellempiä hiuksille kuin synteettiset harjakset ja ne levittävät hiusten luonnollisia öljyjä paremmin keskikohtiin ja latvoihin.

Lähde: Yahoo! Shine