Asiantuntijoilla on omat neuvonsa, mitä tehdä tämän yleisen, virheeksi mielletyn tavan sijaan.

Jos siivouksen asiantuntijoilta kysytään suurinta pyykinpesuvirhettä, jonka ihmiset tekevät, tulee vastaus usein jo ennen kuin kysymystä on esitetty kokonaan: liiallinen pyykinpesuaineen käyttö. Pure Wow’n mukaan tähän syyllistyy lähes jokainen, koska monet täyttävät pesukoneen niin äärimmilleen kuin mahdollista ja ihmisillä on taipumus ajatella, että mitä enemmän pesuainetta on, sitä puhtaammat ja raikkaammat vaatteet ottaa koneesta ulos.

Näin ei kuitenkaan todellisuudessa ole, vaan vaatteet voivat kärsiä liiallisesta pyykinpesuaineen käytöstä muutenkin kuin, että vaatteisiin jää saippuainen kerros. Lisäksi se voi jopa pilata pesukoneesi, mikä Pure Wow’n mukaan johtuu siitä, että ylimääräinen pyykinpesuaine jättää jälkeensä saippuajäämiä, jotka voivat vahingoittaa pesukonetta.

Jos haluat varmistaa, että otat koneesta puhtaimmillaan olevat vaatteet, suosittelevat The Laundressin perustaneet asiantuntijat Gwen Whiting ja Lindsey Boyd olemaan laittamatta pesuainetta maksimaaliseen rajaan asti ja sen sijaan esikäsittelemään vaatteita, jotka ovat erityisen tunkkaisia tai likaisia. Tässä voi käyttää esimerkiksi tahranpoistoainetta, jolla käsitellään vaatteiden ongelmakohdat ja annetaan sitten vaatteiden liota lämpimässä vedessä (käytä viileää vettä villavaatteille tai herkille materiaaleille) 30 minuuttia ennen kuin ne laitetaan pesukoneeseen peseytymään.

Jos sinulla on ollut tapana käyttää liikaa pyykinpesuainetta valkopyykin kanssa, on asiantuntijoilla neuvonsa siihenkin. Whiting ja Boyd kehottavat liottamaan valkoisia vaatteita kuumassa vedessä, jossa on valkaisuaineen korviketta (bleach alternative) ja noudata paketin ohjeita.

Nämä tavat ovat hyväksi sekä vaatteiden että pesukoneen pitkäikäisyyden kannalta, mutta Pure Wow’n mukaan on vielä yksi asia, jonka voit tehdä pesukoneesi hyväksi: älä täytä sitä äärimmilleen. Sen lisäksi, että vaatteet eivät pääse pyörimään ja puhdistumaan täysin, voi liian täysi lasti vahingoittaa sekin pesukonetta.

Lähde: Pure Wow