Teetkö sinä näin suihkussa käydessäsi? Lue neljä suihkuvirhettä

Suihkussa käyminen vaikuttaa selvältä, mutta monet tekevät tietämättään virheitä, jotka voivat olla haitallisia iholle.

Suihkussa käymistä pidetään yksinkertaisena. Avaat suihkun, astut veden alle, peset itsesi, huuhtelet saippuan pois ja kuivaat itsesi.

Yllättävää kyllä, se ei kuitenkaan ole niin yksinkertaista, sillä monet tekevät suihkussa käydessään pieniä virheitä, jotka eivät ole hyväksi iholle. Tohtorit Heather Woolery-Lloyd ja Heidi Waldorf kertoivat Huffington Postille, mitkä ovat viisi yleisintä suihkussa tehtyä virhettä.

Neljä suihkuvirhettä:

1. Otat pitkiä, kuumia suihkuja

Woolery-Lloydin mukaan pitkät, kuumat suihkut riisuvat iholta sen luonnollisia öljyjä ja saavat yleiset ongelmat, kuten ekseeman, pahemmiksi ja aiheuttaa kutinaa ihmisillä, joilla ekseemaa ei edes ole. Hän suositteleekin pitämään suihkussa käymisen lyhyenä ja veden lämpimänä kuuman sijaan.

2. Käytät suihkusaippuaa, joka vaahtoaa liikaa

Mitä enemmän kuplia tai vaahtoa puhdistusaineessa on, sitä enemmän se poistaa iholta sen luonnollisia öljyjä. ”Saippuoissa oleva pinta-aktiivinen aine kerää sekä öljyjä että vettä. Yhdistettäessä veteen, pinta-aktiiviset aineet voivat sitoa öljyjä ja poistaa ne iholta”, Woolery-Lloyd sanoo. Joten käyttämällä jatkuvasti voimakkaita pinta-aktiivisia aineita sisältäviä saippuoita, ihosta voi tulla kuiva. ”Vaihtamalla hellempään puhdistusaineeseen oireet paranevat huomattavasti”, hän lisää.

Waldorfin mielestä Dove ja Olay tekevät hyvä kehon puhdistukseen käytettäviä saippuoita, jotka poistavat vähemmän rasvaa ja proteiineja iholta ja jättävät ihon paremmin kosteutetuksi kuin monet muut merkit.

3. Et pese saippuaa kokonaan pois iholta

Sekä Woolery-Lloyd että Waldorf varoittavat, että jos saippuaa ei pese pois kunnolla, iho voi ärtyä ja kuivua, mutta siihen vaikuttaa suuresti se, millaista saippuaa käyttää.

”Kovat puhdistusaineet voivat iholle jäädessään ärsyttää ihoa niissä olevien kemikaalien ja tuoksujen takia. On kuitenkin olemassa monia hellempiä puhdistusaineita, jotka on suunniteltu niin, että niitä ei tarvitse pestä kokonaan pois, koska ne sisältävät kosteuttavia aineita”, Woolery-Lloyd kertoo.

4. Kuivaat ihosi hankaamalla taputtelun sijaan

Miten kuivaat ihosi on yhtä tärkeää kuin se, miten käyt pesulla. Estääksesi kuivan ihon pahentumista, kuivaa ihosi taputtelemalla sitä pyyhkeellä. Vesi haihtuu iholta nopeasti suihkun tai kylvyn jälkeen ja jättää ihon kuivaksi. Waldorf painottaakin kosteuttavien aineiden käytön tärkeyttä suihkun jälkeen. ”Välittömästi kannattaa laittaa emulsiota tai rasvaa kosteuttamaan käsiä, jalkoja ja muita kehon kohtia, joilla on taipumusta kuivua”, hän sanoo.

Lähde: Huffington Post


Lyö 1€ Huuhkajille, voita 50€

1. Avaa ilmainen pelitili iBetille ja tee talletus, joka tuplataan (esim. 25€ talletuksella saat 50€ pelirahaa).
2. Lyö 1€ veto Huuhkajille.
3. Jos Venäjä kaatuu, saat 50€ käteisvoiton.