Muista tehdä nämä seuraavat asiat kihlautumisen jälkeen.

Ensinnäkin: isot onnittelut kihlautumisen johdosta! Toisekseen: nyt sinulla on listalla monta asiaa, jotka pitäisi muistaa tehdä.


Moni nainen on niin innoissaan kihlautumisesta, että usea tärkeä asia saattaa unohtua hoitaa ajoissa, kun kaikki on niin jännittävää.

Siinä kohtaa, kun asiat on unohdettu hoitaa ajoissa, seuraa puolestaan stressi. Sen vuoksi kannattaakin ehdottomasti tehdä lista ja tarkistaa, ettei tärkeitä asioita ole unohdettu hoitaa.
Kun olet tehnyt kihloihin, pidä huoli seuraavista asioista.

 1. Ilouutisten ilmoittaminen
  Kannattaa miettiä tarkkaan, kenelle haluat ilmoittaa uutisista ja millä aikataululla. Moni läheinen saattaa esimerkiksi loukkaantua, ellei saa asiasta henkilökotaosta ilmoitusta vaan joutuu lukemaan sen sosiaalisesta mediasta. Moni haluaa myös keksiä jonkin omaperäisen ja luovan tavan kertoa iso uutinen muille.

 2. Manikyyri
  Kätesi tulee saamaan lähiaikoina niin paljon huomiota osakseen, että nyt jos koskaan on manikyyrin paikka! Et varmaan halua esitellä sormuksen ihailijoille kuivuneita kynsinauhoja ja lohkeillutta kynsilakkaa?

 3. Ajankohdan päättäminen
  Sinun ei tarvitse tietenkään päättää heti tarkkaa päivämäärää, mutta voitte kumppanisi kanssa sopia vaikkapa jotain alustavaa, mitä voitte vastata utelijoille. Kertokaa vaikka, että tähtäätte siihen, että häät pidetään ensi syksynä tai haluatte kesähäät.

 4. Valmistele kosintatarina
  Kaikki tulevat kysymään sinulta, miten kumppanisi kosi sinua. Kannattaakin miettiä jo etukäteen tarina yksityiskohtia myöten kuntoon, jotta osaat sen elävästi ja tarkasti.

 5. Vakuuta sormus
  Vaikka kihlasormuksen tunnearvoa ei korvaakaan mikään, on silti hyvä varautua siihen, että sormus saattaa vaikkapa kadota tai joutua varastetuksi. Mitä isompi timantti, sitä suuremmalla syyllä sormus kannattaa vakuuttaa!

 6. Aloita ruokaohjelma
  Moni nainen haluaa häitään varten olla huippukunnossa, jotta näyttäisi mahdollisimman tyrmäävältä hääpuvussaan. Useimmat havahtuvat asiaan niin myöhään, että asialle on liian myöhäistä enää tehdä mitään. Päätä siis ajoissa, milloin aloitat ruokaremontin ja kuntoilun, jos tavoitteenasi on olla kiinteässä kunnossa häihin mennessä.

 7. Budjetti ja säästäminen
  Nyt kannattaa pitää jonkinlainen itsehillintä päällä, sillä moni morsian haluaa tuhlata järjettömiä summia hääjuhliin ja pukuun, jota hän tulee pitämään vain yhden päivän ajan. Kannattaa miettiä yhdessä ja rauhassa, millainen budjetti on järkevä, ja mihin muuhun saman rahan voisi säästää. Jos päätätte törsätä kunnolla, varmistakaa, että ehditte säästämään tarpeeksi rahaa ennen häitänne.

 8. Inspiroidu
  Hae inspiraatiosta häihin keskittyvistä lehdistä ja vaikkapa Pinterestistä. Mitä aiemmin ehdit aloittaa suunnittelun, sitä enemmän säästät hermojasi ja myös rahaa, sillä viime metreillä tehdyt tilaukset maksavat usein eniten rahaa.

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: All Women’s Talk