Tämä väri ja sen erilaiset sävyt voivat muun muassa luoda makuuhuoneesta suuremman tuntuisen sekä vaikuttaa yöuniesi kestoon – niitä pidentävästi.

Makuuhuoneen pitäisi olla rauhallinen paikka, mutta liian usein siitä tulee kannettavan tietokoneen näpytyksen, television huminan ja älypuhelimen piiputuksen täyttämä tila. Vaikka vaatii panostusta ja kuria kohdella makuuhuonetta rauhallisena keitaana, jollainen sen pitäisi olla, voit hieman oikoa tällä helpolla niksillä: maalaa makuuhuone siniseksi.

Huffington Postin mukaan sininen väri edistää rauhan, rauhallisuuden ja seesteisyyden tunteita ja voi saada makuuhuoneen tuntumaan isommalta. Sinisen sävyjen on osoitettu myös alentavan verenpainetta.

Tämän lisäksi vuonna 2013 julkaistun Travelodgen tutkimuksen mukaan ihmiset nukkuvat pidempään sinisissä makuuhuoneissa kuin muuta väriä olevissa makkareissa.

Designasiantuntija Katie Reynolds suosittelee sisustamaan makuuhuoneen 2-3 eri sävyllä samaa sinistä väriä, jotta lopputulos edistää rentoutumista.

Yhdistä sinisen vaaleita sekä keskisävyjä kalpean keltaisen kanssa, sillä se tuo tulaan lämmön tuntua. Jos taas lisäät vaaleita harmaita sävyjä, voit pitää makuuhuoneen ilmeen viileänä ja rauhallisena.

Katso täältä kuvista inspiraatiota sinisen makuuhuoneen luomiseksi.

Lähde: Huffington Post

Kommentit

Kommenttia