Kyselyllä on selvitetty, mistä seksiin liittyvistä asioista ihmiset eivät ole täysin rehellisiä kumppaneilleen.

Vaikka parisuhteessa rehellisyys ja avoimuus ovat tärkeässä asemassa, on todennäköisesti jokaisella salaisuuksia ja asioita, joita pitää omana tietonaan. Etenkin seksiin liittyy asioita, joista voi olla vaikea puhua edes omalle kumppanilleen.

Superdrug onkin selvittäny seksisalaisuuksia kysymällä, mistä seksiin liittyvistä aiheista ihmiset eivät ole olleet täysin rehellisiä nykyiselle kumppanilleen. Kyselyyn vastasi noin 500 brittiä ja 500 amerikkalaista.

Yleisin seksisalaisuus liittyy fantasioihin: kyselyn mukaan noin puolet miehistä (45,2%) ei kerro täysin rehellisesti kumppanilleen omista seksifantasioistaan. Miehet ovat epärehellisiä myös omista seksuaalisista tarpeista (33,7%) ja fetisseistä (31,9%).

Naisetkaan eivät ole täysin rehellisiä seksifantasioistaan kumppaneilleen, mutta määrä oli pienempi kuin miesten kohdalla: 40,9 prosenttia. Kyselyn mukaan naiset eivät ole täysin rehellisiä myös seksuaalisista tarpeistaan (35%) sekä aiempien seksikumppaneidensa määrästä (20,3%).

Kyselyn tuloksista uutisoinut Cosmopolitan muistuttaa, että seksuaalisen tyytyväisyyden kannalta ei ole olennaista jakaa omia fantasioitaan; kenties niiden pitäminen omana tietonaan tekee niistä erityisiä.

Fantasioista puhuminen kumppanin kanssa voi kuitenkin johtaa myös hyviin asioihin, vaikkei niitä aikoisi toteuttaa. Salaisuuksien jakaminen parantaa läheisyyttä sekä intiimiyttä, ja seksistä sekä omista haluista ja tarpeista puhuminen on yksi yleisimpiä vinkkejä, jos toiveissa on parempi seksielämä.

Joistakin asioista on kuitenkin erittäin tärkeä puhua: seksuaalinen terveys, eli esimerkiksi onko itsellä ollut sukupuolitauteja. Superdrugin kyselyn perusteella parit uskaltavat yleisesti puhua aiheesta, sillä vain 6,3 prosenttia naisista ja 5,9 prosenttia miehistä kertoi, ettei ole täysin rehellinen aiheesta kumppanilleen.

Voit tutustua kyselyn tuloksiin lisää täällä.

Lähde: Cosmopolitan