Suomi on Pohjoismaista ainoa, joka ei päässyt finaaliin.

Euroviisujen voitosta kilpaillaan lauantai-iltana Tel Avivissa, Israelissa. Finaalissa on mukana yhteensä 26 maata, mutta valitettavasti Suomi ei ole yksi niistä (lue lisää täällä).

Aiemmin tällä viikolla käytiin kaksi semifinaalia, joista kummastakin finaaliin eteni kymmenen maata. Tiistain semifinaalista jatkoon pääsivät Kreikka, Valko-Venäjä, Serbia, Kypros, Viro, Tšekki, Australia, Islanti, San Marino sekä Slovenia ja torstain semifinaalista finaalipaikan saivat Pohjois-Makedonia, Hollanti, Albania, Ruotsi, Venäjä, Azerbaidžan, Tanska, Norja, Sveitsi ja Malta.

Automaattisesti lauantain finaalissa ovat viisi suurta rahoittajamaata: Espanja, Iso-Britannia, Italia, Ranska ja Saksa. Näiden lisäksi finaaliin pääsi automaattisesti viime vuoden voittajamaa, eli tämän vuoden isäntämaa Israel.

Euroviisujen voittajaksi on ennustettu Hollantia, Ruotsia ja Venäjää. Vedonlyöjien kertoimien perusteella voittajasuosikkien joukossa ovat myös Australia, Sveitsi ja Azerbaidžan.

Euroviisujen finaali käydään lauantai-iltana kello 22 alkaen. Finaali näytetään suorana lähetyksenä Yle TV2:lla sekä Yle Areenassa.

Alta voit tutustua finaalissa kuultaviin kappaleisiin. Videot on laitettu alle finaalin esiintymisjärjestyksen mukaisesti.

Malta

Albania

Tšekki

Saksa

Venäjä

Tanska

San Marino

Pohjois-Makedonia

Ruotsi

Slovenia

Kypros

Hollanti

Kreikka

Israel

Norja

Iso-Britannia

Islanti

Viro

Valko-Venäjä

Azerbaidžan

Ranska

Italia

Serbia

Sveitsi

Australia

Espanja

Löydät kaikki Euroviisuissa kuullut kappaleet Euroviisujen omalta YouTube-kanavalta täältä.