Kaurapuuro on terveellistä sellaisenaankin, mutta raakakaakaojauheen kanssa se on vielä astetta terveellisempää. Lue miksi!Raakakaakaojauheen lisääminen kaurapuuroon on erinomainen idea, sillä se tuo paljon lisähyötyjä puuroosi. Puuro on jo sellaisenaankin erinomainen vaihtoehto, sillä se saa sinut pysymään kylläisenä pitkään, se tekee hyvää vatsallesi, siinä on paljon kuituja ja se tekee hyvää sydämellesi.


Raakakaakaojauhe puolestaan sisältää paljon kuituja, kaliumia, magnesiumia, rautaa ja proteiinia. Se vaikuttaa terveyteesi monella eri tavalla. Se muun muassa pienentää riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin ja diabetekseen, se laskee verenpainetta ja poistaa tulehdustiloja kehossa.


Raakakaakaojauhe sisältää myös kofeiinia, joten se on erinomainen lisäherätys aamuusi! Jos olet herkkä kofeiinille, ei raakakaakaojauhetta siis kannata lisätä iltapuuroon.


Makupariksi ja lisukkeiksi puuroon sopivat hienosti muun muassa, banaanit, mantelit, pähkinävoit tai omenaviipaleet. Jos haluat makeutusta, kokeile lisätä puuroon hieman hunajaa tai vaahterasiirappia.


Ota raakakaakaojauhe testiin seuraavalla kerralla, kun teet aamupuuroa!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Health Digest