Tämä vitamiini pitää tunnelman makuuhuoneessa kiihkeänä.

Seksielämämme ei ole tasaisen hyvää, vaan siihen mahtuu niin jännittäviä ja runsaita jaksoja, kuin myös kausia, jolloin seksiä tulee harrastettua vähemmän, ja seksistä tulee rutiininomaisempaa.

Jos esimerkiksi kärsit kuivasta kaudesta, eikä seksiä juurikaan heru, et ole ongelman kanssa yksin. Seksiä harrastetaan useissa maissa vähemmän kuin ennen, ja seksin määrä parisuhteissa on keskimääräisesti vähentynyt. Esimerkiksi Yhdysvalloissa vuonna 2021 tehty tutkimus toteaa, että amerikkalaisetkin harrastavat vähemmän seksiä, kuin ennen.

Tämä johtuu tutkijoiden mukaan useista eri tekijöistä. Syynä voivat olla muun muassa laskenut libido, seksuaalinen yhteensopimattomuus, hormonaalinen epätasapaino, tai väsymys, joka on seurausta hektisestä elämänrytmistä.

Toiset tutkimukset puolestaan osoittavat, että makuuhuoneen ongelmat johtuisivatkin paljon yksinkertaisemmasta asiasta: vitamiinin puutoksesta. Erityisesti yhden vitamiinin riittävä saanti näyttäisi tutkimuksen mukaan pitävän seksielämän virkeänä.

Yhä useammat tutkimukset nimittäin tulevat siihen tulokseen, että D-vitamiinin puute vaikuttaa merkittävästi seksielämän määrään ja laatuun. Jos mies kärsii D-vitamiinin puutoksesta, vaikuttaa se voimakkaasti hänen seksuaaliseen suorituskykyynsä. Jos vitamiinin puutoksesta puolestaan kärsii nainen, voi se aiheuttaa hänelle kipuja seksin aikana, vähentää seksuaalista halukkuutta ja tehdä kiihottumisesta vaikeampaa.

Kun miehen D-vitamiinin taso puolestaan on riittävä, vaikuttaa se positiivisesti muun muassa hänen testosteronitasoonsa ja auttaa parempien erektioiden saamisessa.

Jos haluatkin pitää seksielämäsi vireänä ja makuuhuoneen tunnelman kiihkeänä, oleile tarpeeksi auringossa, syö D-vitamiinipitoista ruokaa ja käytä tarvittaessa D-vitamiinia sisältävää ravinnelisää. Seksielämäsi ja suhteesi kiittävät sinua tästä!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Best Life / Kuva: We-Vibe Toys, Unsplash